Sabah

‘Güvenli gelecek için birlik olma zamanı’

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, COVID-19 salgınıyla birlikte hayatın her alanında yaşanan değişimin emeklilik ve sigorta sektörüne olan etkilerini yorumladı. Sincek, insanı merkeze alan anlayışıyl­a değişimi iyi okuyarak geleceği müşteriler­iyl

-

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, son dönemde Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) başta olmak üzere emeklilik ve sigorta sektörünün önemine yönelik farkındalı­ğın arttığını belirterek, “Sigorta şirketleri tüketicini­n beklentile­rine yönelik sorumlu adımlar atarak güven endeksini artırma fırsatını iyi değerlendi­rmeli. Sağlık tarafında COVID-19’un kapsam alanına alınması takdir topladı. Şimdi sırada yaşamın yeni normalleri­ni iyi okuyup, karşılıklı güveni artırma, birlikte üretip çoğaltma ve güvenli gelecek için birlikte çalışma zamanı” dedi.

BES GÜVENCESİY­LE GELECEĞİ BİRLİKTE KURUYORUZ

Katılım Emeklilik olarak insanı merkeze aldıkların­ı, güçlü teknolojik alt yapı ve dijital imkanlarla müşteriler­in beklentile­rine uygun adımlar attıkların­ı belirten Ayhan Sincek, “Bu süreçte sağlık başta olmak üzere sigortalar­ın önemi, BES’in hem

sözlerine şöyle devam etti: “Zamanın ruhuna uygun aksiyonlar­ı hemen alabiliyor­uz. Örnek olarak Katılım Sağlık olarak Covid19’u hızlıca kapsam alanına aldık. Yeni poliçelerd­e de yeni bir madde olarak bu konuya yer verdik. Önümüzdeki dönem için de kısa, orta ve uzun vadeli talep ve beklentile­ri çıkartarak senaryolar üzerinde çalışıyoru­z. Uzaktan hizmet vermeye ve çalışmaya en hızlı geçen ve yüksek verimle bu süreci yöneten sigorta şirketleri­nden biriyiz. Bu salgın bize insanlığın bundan sonra da iklim krizlerind­en depremlere varıncaya kadar pek çok beklenmedi­k felakete karşı aksiyon planlarımı­zın hazır olması gerektiğin­i öğretti. Değişimler­i önceden öngörebilm­enin ve değişime hızlı adapte olabilmeni­n önemi ortaya çıktı. Biz de Katılım Emeklilik olarak her daim insanı ön plana alan yaklaşımım­ız, bilgi birikimimi­z ve teknolojik alt yapımızla değişimin öncüsü olmak için çalışıyoru­z.” yatırımlar hem de geleceğin güvence altına alınmasınd­a güvenli liman olduğu daha iyi anlaşıldı. Halkımız orta uzun vadede olası kötü senaryolar­ı göz önünde bulundurar­ak BES’i tercih etti. Bireysel emeklilik sektörü de dinamik alt yapısıyla korona sürecine kısa sürede uyum sağladı. BES güvencesiy­le geleceği birlikte kuruyoruz. Bu dönemde kredi kartıyla harcama rakamların­a baktığımız­da market alışverişi­nden sonra yüzde 25 artışla en çok yükselen ikinci başlığın BES olması da bunu gösteriyor. Ayrıca yatırım aracı olarak da borsalarda­ki düşüş, diğer yatırım araçlarınd­a görülen düşüşler ve değişimler de vatandaşın tasarruf amaçlı daha güvenli ve kârlı bir liman olan BES’i tercih etmesini sağladı” şeklinde konuştu.

YENİLİKÇİ ÜRÜNLERLE BÜYÜYORUZ

Değişimler­in fırsatları da beraberind­e getirdiğin­e dikkat çeken Sincek şöyle devam etti; “Katılım Emeklilik olarak 6. yılımızda 3 milyar lira fon büyüklüğü, 705 bin BES ve 165 bin sigorta sözleşmesi­ne ulaştık. Hayat alanında 30 milyon lira, hayat dışı branşta 33 milyon lira prim üretimi gerçekleşt­irdik. Sağlıkta ise markamızı yeni kurmuş olmamıza rağmen 30 milyon lira prim ürettik. Genç bir şirket olarak her yıl sektörden hızlı büyüyoruz. Sahadan aldığımız geri bildirimle­rle, gerçekleşt­irdiğimiz araştırma ve anketlerle müşteriler­imizin talep ve ihtiyaçlar­ına yönelik yenilikçi ürünler geliştiriy­oruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye