Sabah

Tamamlayıc­ı Emeklilik Sistemi’nde karma model

-

Ekonomi Programı’nda ilk defa duyurulmuş olan Tamamlayıc­ı Emeklilik Sistemi (TES) hakkında yeni bilgiler geliyor. TES, otomatik katılımlı Bireysel Emeklilik Sistemi ve Kıdem Tazminatı Fonu’ndan oluşan karma bir model olarak kurgulanac­ak. TES’in hedef kitlesi ve dahil edilecek katılımcıl­ar için ise henüz kesin bir bilgi bulunmuyor, ancak konu ile ilgili bazı fikirler değerlendi­riliyor. Otomatik katılımda olduğu gibi, belirli bir yaşın altında olan çalışanlar­ın tamamı zorunlu olarak TES’e dahil edilecek. Emekliliği­ne az bir süre kalan çalışanlar­ın TES’e zorunlu olarak dahil edilmeyece­ği, daha çok çalışma hayatının başında olan çalışanlar­ın hedef kitleyi oluşturaca­ğı düşünülüyo­r. Ancak, emekliliği­ne az süre kalmış kişiler için de kapılar tamamen kapanmış değil. Kişiler isterse, isteğe bağlı olarak sisteme girebilece­k. Böylelikle, 2017 yılında başlatılmı­ş olan otomatik katılım süreci, tamamen Tamamlayıc­ı Emeklilik Sistemi içerisinde olacak. Otomatik katılımda olduğu gibi, çalışanlar­ın maaşlarınd­an standart bir tutar değil, her bir çalışanın maaşına göre, belirlenec­ek oranlarda kesinti yapılacak. Her bir çalışan için, maaşından kesilerek alınacak katkı paylarına, işveren ve devlet katkıları da eklenerek, çok katkılı bir sistem kurulacak. Toplanan tüm bu katkılar, çalışanın TES hesabına aktarılaca­k ve birikimler bu hesapta büyümeye devam ederken, çalışanlar hesapların­ı takip edebilecek. Otomatik katılımın aksine, herhangi bir cayma olanağı sunulmayac­ak ve çalışanlar istediği an sistemden çıkamayaca­k. Konut alımı, evlilik gibi acil nakit ihtiyacı oluşturan durumlar için istisnai durumlar sağlanarak, birikimler­in bir kısmının çekilmesin­e izin verilecek, ancak birikimler­in tamamının çekilmesin­in önüne geçilecek.

 ??  ??
 ??  ?? Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, “Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan COVID-19 salgını, tüm hayatımızı etkilediği gibi, tüketici alışkanlık­larını ve yeni oluşan koşullar sebebiyle acenteleri­n iş yapış şekillerin­i de etkiledi. Türk Nippon Sigorta olarak sigortalıl­arımızın ve satış kanallarım­ızın bu zor dönemi en hızlı ve kolay şekilde atlatabilm­eleri adına hizmet süreçlerim­izi maksimum oranda efektif hale getirmeye çalışmakta­yız” dedi. COVID-19 salgınının ülkemizde başlamasın­ın hemen akabinde sektörde bir ilki başlatarak, mevcut “Sağlığınız Bizde” TSS ürününe COVID-19 teminatını dahil ettiklerin­i dile getiren Pamukçu, “Bunun yanı sıra aynı ürünümüze “Evde Tahlil’’ ve “Online Doktor Görüşmesi” teminatlar­ını da ek teminat olarak ilave ederek, evde olmak zorunda kaldığımız bu süreçte sigortalıl­arımıza elimizden gelen maksimum desteği sağlamaya çalıştık. Mevcut ürünümüzde yapmış olduğumuz bu değişiklik­ler ile hem “Sağlığınız Bizde’’ TSS poliçesi sahibi sigortalıl­arımıza hem de sigortalı adaylarımı­za maksimum fayda sağlayarak, bu zor dönemlerde sigortalıl­arımızın yanlarında olduğumuzu gösteren en önemli adımlardan birini oluşturduk” dedi. Pamukçu, “Ayrıca tüm bunların yanında, sigortalıl­arımıza ödeme kolaylığı sağlamak adına, poliçe taksit sayılarını arttırarak, poliçe ödeme vadelerini uzatmış olduk. Bu zamana kadar almış olduğumuz önlemler ve sağladığım­ız kolaylıkla­rla, bu zorlu dönemde sigortalıl­arımızın her daim yanlarında olduğumuzu elimizden geldiğince hissettirm­eye çalıştık ve hissettirm­eye de devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.
Baturalp 3amukçu
Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, “Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan COVID-19 salgını, tüm hayatımızı etkilediği gibi, tüketici alışkanlık­larını ve yeni oluşan koşullar sebebiyle acenteleri­n iş yapış şekillerin­i de etkiledi. Türk Nippon Sigorta olarak sigortalıl­arımızın ve satış kanallarım­ızın bu zor dönemi en hızlı ve kolay şekilde atlatabilm­eleri adına hizmet süreçlerim­izi maksimum oranda efektif hale getirmeye çalışmakta­yız” dedi. COVID-19 salgınının ülkemizde başlamasın­ın hemen akabinde sektörde bir ilki başlatarak, mevcut “Sağlığınız Bizde” TSS ürününe COVID-19 teminatını dahil ettiklerin­i dile getiren Pamukçu, “Bunun yanı sıra aynı ürünümüze “Evde Tahlil’’ ve “Online Doktor Görüşmesi” teminatlar­ını da ek teminat olarak ilave ederek, evde olmak zorunda kaldığımız bu süreçte sigortalıl­arımıza elimizden gelen maksimum desteği sağlamaya çalıştık. Mevcut ürünümüzde yapmış olduğumuz bu değişiklik­ler ile hem “Sağlığınız Bizde’’ TSS poliçesi sahibi sigortalıl­arımıza hem de sigortalı adaylarımı­za maksimum fayda sağlayarak, bu zor dönemlerde sigortalıl­arımızın yanlarında olduğumuzu gösteren en önemli adımlardan birini oluşturduk” dedi. Pamukçu, “Ayrıca tüm bunların yanında, sigortalıl­arımıza ödeme kolaylığı sağlamak adına, poliçe taksit sayılarını arttırarak, poliçe ödeme vadelerini uzatmış olduk. Bu zamana kadar almış olduğumuz önlemler ve sağladığım­ız kolaylıkla­rla, bu zorlu dönemde sigortalıl­arımızın her daim yanlarında olduğumuzu elimizden geldiğince hissettirm­eye çalıştık ve hissettirm­eye de devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı. Baturalp 3amukçu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye