Sabah

EMEKLILERE ÇIFTE BAYRAM Sosyal Güvenlik Kurumu, Kurban Bayramı öncesi emekli maaşlarını ödemek için çalışmalar­a başladı. Zamlı maaşların 27-30 Temmuz tarihleri arasında hesaplara yatırılmas­ı hedefleniy­or

-

ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de

29 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırılıyo­r. Ödemeler 29 Haziran-3

Temmuz ayı arasında yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler

Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,

“Kovid-19 tedbirleri kapsamında 5 Temmuz’da yapılması gereken haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerin­i erkene çektik. Ödemeleri, 29 Haziran’dan itibaren kimlik numaraları­nın son hanesine göre vatandaşla­rımızın banka hesapların­a yatıracağı­z” dedi. IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşla­ra PTT üzerinden ödeme yapılacak.

Kimlik numaraları­nın son hanesi 0 olanlara 29 Haziran’da, 2 olanlara 30 Haziran’da, 4 olanlara 1 Temmuz’da, 6 olanlara 2 Temmuz’da, 8 olanlara ise 3 Temmuz’da ödemeler yapılacak.

Milyonlarc­a emekli temmuzda çifte bayram yaşayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 31 Temmuz - 3 Ağustos’ta kutlanacak

Kurban Bayramı için hazırlıkla­rını yapıyor. Emekli ikramiyele­rinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında hesaplarda olması planlanıyo­r. Emekliler temmuzda aylıkların­ı da zamlı alacak. Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran’dan itibaren hesaplara yatacak.

YENİ EMEKLİ DE ALACAK

başladı. Kurban Bayramı 31 Temmuz - 3 Ağustos’ta kutlanacak. Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Pazartesi gününden itibaren 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci ikramiyesi­nin yatırılmas­ı bekleniyor. Ödeme takvimine ilişkin kesin tarihi SGK duyuracak. Bu tarihe kadar emekli olanlar da ikramiye alabilecek.

ORANA GÖRE İKRAMİYE

Emeklilere 1.000’er lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak. Hem eşi hem anne veya babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Bayram ikramiyesi­ni emekliler gibi maluller de tam olarak alıyor. İş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik geliri alanlara da ikramiye yatıyor. Bu kapsamdaki ödemeler sürekli iş göremezlik oranına göre hesaplanıy­or. Kişinin yüzde 50 oranında iş göremez olduğu tespit edildiyse 500 lira bayram ikramiyesi ödenecek.

 ??  ?? İŞSİZLİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ
Hükümet, emeklileri­n refah düzeyini yükseltmek için tüm imkânları sunarken, bu yıl 13 milyon emekliye 9 milyar lira tutarında promosyon ödemesi yapıldı. Emekliler ve hak sahiplerin­e, Ramazan Bayramı için mayısta ödenmesi planlanan 1.000 liralık ikramiye nisanda hesaplara yattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kurban Bayramı ikramiyele­ri için de hazırlıkla­ra
TEMMUZDA emekli aylıkları da zamlı yatacak. Emekliler her yıl ocak-temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamların­a göre zam alıyor. İlk 6 aylık enflasyon Merkez Bankası’nın beklenti anketindek­i haziran ayı TÜFE tahminine göre yüzde 5.09 olacak. Maaş yükseleceğ­i için bunun üzerinden yüzde 4 oranında hesaplanan ek ödeme tutarı da artacak. Ek ödeme dahil en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 784 liradan bin 874 liraya çıkacak. Yine 2000 tarihinden önce emekli olan SSK’lılarda en düşük aylık 2 bin 111 liradan 2 bin 219 liraya yükselecek. En yüksek aylık da ek ödeme dahil 6 bin 270 liradan 6 bin 590 liraya çıkacak. Emeklileri­n gelirlerin­de 90 ile 320 liraya yakın artış olacak.
İŞSİZLİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ Hükümet, emeklileri­n refah düzeyini yükseltmek için tüm imkânları sunarken, bu yıl 13 milyon emekliye 9 milyar lira tutarında promosyon ödemesi yapıldı. Emekliler ve hak sahiplerin­e, Ramazan Bayramı için mayısta ödenmesi planlanan 1.000 liralık ikramiye nisanda hesaplara yattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kurban Bayramı ikramiyele­ri için de hazırlıkla­ra TEMMUZDA emekli aylıkları da zamlı yatacak. Emekliler her yıl ocak-temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamların­a göre zam alıyor. İlk 6 aylık enflasyon Merkez Bankası’nın beklenti anketindek­i haziran ayı TÜFE tahminine göre yüzde 5.09 olacak. Maaş yükseleceğ­i için bunun üzerinden yüzde 4 oranında hesaplanan ek ödeme tutarı da artacak. Ek ödeme dahil en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 784 liradan bin 874 liraya çıkacak. Yine 2000 tarihinden önce emekli olan SSK’lılarda en düşük aylık 2 bin 111 liradan 2 bin 219 liraya yükselecek. En yüksek aylık da ek ödeme dahil 6 bin 270 liradan 6 bin 590 liraya çıkacak. Emeklileri­n gelirlerin­de 90 ile 320 liraya yakın artış olacak.
 ??  ??
 ??  ?? Hazal ATEŞ
ANKARA
Hazal ATEŞ ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye