Sabah

Imran Han Bin Ladin’e “Şehit derken, Amerika da PKK/PYD’ye 21 milyon dolar verdi

- Mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Kimin terörist, kimin kahraman olduğunu saptamak giderek güç leşiyor. Pakistan Başbakanı İmran Han, Usame bin Ladin için “2 bir şehittir” dedikten sonra bu konu yeniden gündeme geldi.

Şehit edildi

Hatırlanac­ağı gibi Bin Ladin 2011 yılında Amerikan Özel Kuvvetleri tara fından Pakistan’ın Abbotabad ken tinde saklandığı evde öldürülmüş tü. Bu baskın hak kında Amerika Pakistan’a bilgi ver memişti. Pakistan Başbakanı İmram Han da bu olaya atıfta bulunarak

BAŞYAZI

konuştu.

Teröre yardım

Kimin terörist olduğuna ilişkin kafa karışıklığ­ına bir örnek de Amerika’dan geldi. Beşar Esad rejimi ile destekçile rine yaptırım öngören “Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası”nın yürürlüğe girmesinin ardından ABD’li yetkililer­in, terör örgütü YPG/PKK’ya destek olarak 21 milyon dolar verdiği öğrenildi.

Maaşlara zam

Yasanın yürürlüğe girmesinde­n bir gün sonra maddi destekle rahatla yan terör örgütü, işgalindek­i bölgeler de ödediği maaşlara yüzde 150 oranın da zam yaptı. Bu yardımın tek sefere mahsus olmadığını aktaran kaynaklar, ABD’li yetkililer­in, terör örgütünün ihti yaç duyması halinde benzer destekler sağlamayı vaat ettiğini belirtti.

Bolton aptaldır

diye

ABD Başkanı Donald Trump katıl dığı bir canlı yayında eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Demokratla­r’ın başkan adayı Joe Biden’a yüklendi. “Ülkeyi yönetir ken yanlış seçimler yapabiliyo­rsu nuz: Bolton gibi bir aptala görev vermek gibi...” diyen Trump, Joe Biden için ise, “Biden konuşmuyor, kimse ondan tek bir söz duymu yor. Konuşsa bile iki kelimeyi bir araya getiremiyo­r. “dedi.

Ayasofya uyarısı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, ABD’nin Dini Özgürlükle­r Özel Temsilcisi Büyükelçi Sam Brownback’in Ayasofya ile ilgili tale bine Twitter üzerinden cevap verdi. Yapılan açıklamada, Ayasofya’nın “müze” olarak kullanılma­sını talep eden ABD’ye “iç işlerimize karış mayın” mesajı verildi.

 ??  ?? Mehmet BARLAS
“Amerikalıl­ar Bin Ladin’i şehit ettiklerin­de biz Pakistanlı­lar olarak neler hissetmişt­ik”
Mehmet BARLAS “Amerikalıl­ar Bin Ladin’i şehit ettiklerin­de biz Pakistanlı­lar olarak neler hissetmişt­ik”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye