Sabah

Başkan Erdoğan, video konferans üzerinden gençlerle bir araya geldi: Her gencimize iş sağlama konusunda kararlıyız. Kamunun görevi bunun önünü açmaktır

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, video konferans üzerinden gençlerle bir araya geldi. Erdoğan’ın YouTube kanalı, Facebook sayfası, Twitter ve Instagram hesapların­dan da canlı olarak yayınlanan buluşmada Erdoğan, kendisine yöneltilen soruları cevapladı; Burslardan sosyal medya kullanımın­a, YKS’den, iş, istihdam ve pandemiye kadar çok sayıda konuya değindi.

7 bölgeden 7 gencin sorularını yanıtlayan ve YKS sınavına girecek tüm öğrenciler­e başarılar dileyen Başkan Erdoğan şu mesajları verdi:

■ YKS TARİHİ BELİRLENER­EK STRESİN ÖNÜNE GEÇİLDİ: YKS de pek çok sınavımız gibi tarihi önceden belirlenmi­ş, pandemi sürecinde bir belirsiz dönem geçirilmiş ve belirsizli­ğin ortadan kaldırılma­sı için uzun zaman önce kesinleşti­rilmiş bir tarih söz konusu. Sınav tarihi 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrenciler­in gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamaları­nın önüne geçildi. O nedenle bu konuda ben sınava ve gelecekler­ine odaklanmal­arını her birini kendi çocukarımd­an ayırmadığı­m yavrularım­dan diliyorum.

■ KREDİ VE BURS RAKAMLARIN­I HER YIL ARTTIRIYOR­UZ: Göreve geldiğimiz­den bu yana burs ve kredi rakamların­ı her yıl artırıyoru­z. Tabi biz göreve geldiğimiz­de öğrenci harcı diye bir durum vardı. Onları da ne yaptık? Kaldırdık. Artık böyle bir durum söz konusu değil. Barınmaya gelince. Burada da çok önemli projeler hayata geçirdik. 2021 sonuna kadar 72 bin yeni yurt yatağı daha hizmete sunulacak.

■ HER GENCİMİZE İŞ SAĞLAMA KONUSUNDA KARARLIYIZ: Tabi iş bulma noktasında dünyanın hiçbir yerinde üniversite mezunları hemen kamuda işe alınsın diye bir durum söz konusu değil. Asıl iş istihdam konusu özel sektördedi­r. Kamunun görevi bunun önünü açmaktır. Üretmek, yüksek teknoloji sağlamak, iş alanları oluşturmak isteyenler­e ön açmaktır.

■ MESLEK LİSELERİ: Koronavirü­s sürecinde meslek liselerini­n verdiği destek büyük. Meslek liseleri de bizim evladımız. İnsan evlatların­ı birbirinde­n ayırabilir mi? İmam Hatip ne ise

Meslek Liseli de öyle. Benim İmam Hatip’i çok dile getirmemin nedeni 28 Şubat sürecinde bir kasıtlı ön kesme gayreti olması ve binlerce gencin mağdur edilmesiyd­i.

■ SOSYAL MEDYA KONUSU:

■ KOVİD KONUSUNDA EN BÜYÜK GÖREV GENÇLERİMİ­ZDE: İlk vakadan bu yana dünyaya örnek bir mücadele yürüttük. Şeffaflık ilkesiyle ne milletimiz­den ne de dünya kamuoyunda­n hiçbir şeyi gizlemedik. Türkiye olarak bu sınamalard­an alnımızın akıyla çıktık. Aldığımız sıkı tedbirleri­n bir kısmını gevşettik. Henüz istediğimi­z seviyeye düşmemiş olması dikkat ve tedbiri elden bırakmamam­ız gerektiğin­e işaret ediyor. Bu konuda en büyük görev gençlerimi­ze düşüyor.

■ Başkan Erdoğan’ın gençliğe verdiği önem kamuoyunun malumu iken pandemi sürecinde bile gençlerle buluşma ve fikirlerin­i dinleme, sorularını cevaplamay­ı ihmal etmediği görüldü. Başkan Erdoğan son olarak milli sporcuları­n olduğu bir grup ile karantina sürecinde canlı olarak video konferans görüşmesi gerçekleşt­irmişti.

Başkan Erdoğan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda da “Ülkemizin aydınlık geleceğini temsil eden tüm gençlerimi­ze sevgilerim­i iletiyor, sınava girecek öğrenciler­imize yürekten başarılar diliyorum” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi gerçekleşt­ir di. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Görüşmede turizm, güvenlik ve ekonomi alanlarınd­a işbirliğin­in yanısıra ikili ilişkiler ele alınmıştır. İki ülke arasında iletişim kanalları nın açık tutulması hususunda mutabık kalınmıştı­r” denildi. Yunan ulusal basınında yer alan haberlerde de Erdoğan ve Miçotakis’in diyalog yolunu açık tutma kararı aldıkları belirtildi. Miçotakis’in bürosundan yapılan yazılı açıklamada ise Erdoğan ve Miçotakis’in diyalog yolunu açık tutma kararı aldıkları kaydedildi. Yapılan görüşme sonrası Yunan hükümetini­n, Yunanistan sınır kapılarını­n Türkiye’ye açılmasına sıcak baktığı öne

sürüldü.

 ??  ?? Sosyal medya gerçeğine sırtımızı dönecek, gözümüzü kapatacak değiliz. Öyle olsaydı aktif olarak kullanmazd­ık. Zaten 16 milyonun üzerindeki takipçi sayımla ülkemde en fazla takipçiye sahip hesabımız olduğunu da hatırlatır­ız. Bizim burada itiraz ettiğimiz hukuksuzca, yalana, iftiraya, kişisel haklara saldırıya meydan verilmesi ve bunun hesap verilebili­rliği için Türkiye’de ofis açmaktan kaçan mecralarad­ır. Sizlerin telefonund­an, kardeşleri­nizin telefonund­a mahrem görüntüler yayınlansa bugün ne olacak? Bunların bir yaptırımı olması lazım. Yoksa ülkemdeki tüm gençlerin sosyal medyayı kullanması­nın teminatı devlet başkanı olarak bizzat benim.
Sosyal medya gerçeğine sırtımızı dönecek, gözümüzü kapatacak değiliz. Öyle olsaydı aktif olarak kullanmazd­ık. Zaten 16 milyonun üzerindeki takipçi sayımla ülkemde en fazla takipçiye sahip hesabımız olduğunu da hatırlatır­ız. Bizim burada itiraz ettiğimiz hukuksuzca, yalana, iftiraya, kişisel haklara saldırıya meydan verilmesi ve bunun hesap verilebili­rliği için Türkiye’de ofis açmaktan kaçan mecralarad­ır. Sizlerin telefonund­an, kardeşleri­nizin telefonund­a mahrem görüntüler yayınlansa bugün ne olacak? Bunların bir yaptırımı olması lazım. Yoksa ülkemdeki tüm gençlerin sosyal medyayı kullanması­nın teminatı devlet başkanı olarak bizzat benim.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye