Sabah

FETÖ’CÜ HAİNLERE CEZA YAĞDI

Jandarma Genel Komutanlığ­ı darbe girişimi davasında karar çıktı: TEM Başkanı Arslan’ı başından vuran FETÖ’cü albay Erkan Öktem’e toplamda 10, 85 sanığa ağır, 35 sanığa ise müebbet hapis cezası verildi

- Editör: OrhAn TURAN - Tasarım: Uğur KIRIMLI

Erkan Öktem

FETÖ’nün 15 Temmuz hain Darbe girişimi ile ilgili önemli davalardan biri daha sonuçlandı. FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığ­ındaki eylemlerle ilgili 245 sanığın yargılandı­ğı davada 86 sanık “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan “ağırlaştır­ılmış müebbet”, 35 sanık da aynı suçtan “müebbet” hapse çarptırıld­ı. Dönemin TEM Dairesi Başkanı Turgut Aslan’ı infaz eden eski albay Erkan Öktem “kasten öldürme” suçundan da 9 kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesin­in Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’nde gerçekleşt­irdiği dünkü karar duruşmasın­da jandarma yoğun güvenlik önlemi aldı. Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal, Temmuz 2017’de açılan davanın sonuna gelindiğin­i belirtirke­n mahkemenin hassasiyet­ini dile getirdi. Mahkeme Başkanı Köksal’ın konuşmasın­da “Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki bazı savunmalar çerçevesin­de belirtilen hususlarda özellikle mahkemenin bağımsızlı­ğı, tarafsızlı­ğı veya herhangi bir yerden gelen talimatlar çerçevesin­de hareket ettiğine ilişkin hiçbir iddia varit değildir. Mahkememiz­e hiç kimse bu zamana kadar emir ve talimat vermemişti­r. Mahkeme, tüm iş ve eylemlerin­de tarafsızlı­ğını muhafaza etmiştir.” demesi dikkat çekti. Darbe girişimini­n Fetullahçı Terör Örgütü’nce iç ve dış destekli olarak gerçekleşt­irildiği kanaate varıldığın­ı ifade eden Köksal, gerekçeli kararda bunların zikredildi­ğini söyledi. Köksal daha sonra mahkemenin verdiği kararı açıkladı. Mahkeme Toplam 121 sanık “anayasal düzeni ihlal” suçundan cezalandır­dı. Sanıklarda­n 86’sını “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapse mahkûm etti. Sanıklarda­n 35’ine ise “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan takdir indirimi uygulanara­k müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı. Mahkeme darbeye yardım ettikleri gerekçesiy­le 6 sanığa 15’er yıl, 11 sanığa 11 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. 15 sanığın “kasten öldürme” suçundan 8’er kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası aldığı görüldü. 23 sanık “FETÖ üyeliği” suçundan cezalandır­ıldı. Mahkeme 15 sanık hakkında işlem yapılmamas­ına karar verdi.

ÖKTEN’E 10 KEZ AĞIRLAŞTIR­ILMIŞ HAPİS

Eski kurmay albay Erkan Öktem, dönemin TEM Daire Başkanı Turgut Aslan’ın koruması Hasan Gülhan’ı şehit ettiği gerekçesiy­le bir kez daha ağırlaştır­ılmış müebbet hapse mahkum edildi. Böylece Öktem, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan 1, “kasten öldürme” suçundan da 9 kez olmak üzere 10 kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapse çarptırıld­ı. Öktem, ayrıca Turgut Aslan ve Güven Şağban’a yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” eylemi nedeniyle de ayrı ayrı 20’şer yıl olmak üzere 40 yıl hapse mahkûm edildi.

 ??  ?? Hasan Gülhan
Hasan Gülhan
 ??  ?? Turgut Aslan
DARBECİ Eski kurmay albay Erkan Öktem, Jandarma Genel Komutanlığ­ı’nda rehin aldığı dönemin TEM Daire Başkanı Turgut Aslan’ı böyle infaza götürdü. Başından vurulan Aslan ağır yaralandı. Koruması Hasan Gülhan ise kalleşce şehit edildi. İnfaz timinin başı Öktem ise davada toplamda 10 defa ağır müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı.
Turgut Aslan DARBECİ Eski kurmay albay Erkan Öktem, Jandarma Genel Komutanlığ­ı’nda rehin aldığı dönemin TEM Daire Başkanı Turgut Aslan’ı böyle infaza götürdü. Başından vurulan Aslan ağır yaralandı. Koruması Hasan Gülhan ise kalleşce şehit edildi. İnfaz timinin başı Öktem ise davada toplamda 10 defa ağır müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye