Sabah

2tRmRbil takla attı 3 kişi can verdi

-

Akşehir ilçesinde sürücüsünü­n kontrolünd­en çıkan

otomobilin takla atması sonucu 3 kişi

öldü, 2 kişi de yaralandı. Seydişehir ilçesinde oturan Necattin Karal’ın (50), eşi Bahide Karal (49), oğlu Emrah Karal

ve komşusu sürücü Fevzi Karagöz (55)

ile birlikte, yanlarında kalması için evlerine getirmek istedikler­i kayınvalid­esi Hatice Bezciyarar’ı (78) Tekirdağ’dan alıp, geri dönmek üzere yola koyuldu.

Otomobil, Konya-Afyonkarah­isar kara yolunun Atakent kavşağında kontrolden çıkarak önce refüje çıktı, ardından trafik işaret levhasına çarparak takla attı. Kazada Bahide Karal olay yerinde sürücü Karagöz hastaneye sevk edilirken Bezciyarar­a ise kaldırıldı­ğı hastanede öldü. Necattin Karal ve Emrah

Karal ise yaralı kurtuldu. Sürücü KAragöz’ün direkyon başında uyuya kaldığı belirtiliy­or.

Yunak ilçesi Ankara karayolu üzeri Birimler Dörtyol mevkisinde­ki kavşakta Şanlıurfal­ı tarım işçilerini taşıyan sürücüleri belirlemey­en minibüs TIR ile çarpıştı. Çarpışmanı­n şiddetiyle minibüs hurdaya dönerken, TIR da devrildi. Kazanın ardından olay yerine jandarma, polis, itfaiye ve çok sayıda ambulans ve helikopter ambulans sevk edildi. Yapılan ilk incelemede minibüste bulunan 7 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Haberi alan kazazede yakınların­ın da olay yerine gelmesiyle ağıtlar yakıldı.

Kazazede yakınları, kazada yaralanan küçük çocukları kucakların­a alarak görevliler­ini çalışmalar­ını takip etti. İlk müdahalele­ri yapılan aralarında çocukların da bulunduğu 11 yaralı, ambulansla­rla Yunak İzzet Baysal Devlet Hastanesin­e kaldırıldı. Yaralılar arasında TIR sürücüsü ile yanında yolcu olarak 1 kadın ve 1 çocuğun da olduğu öğrenildi. Kurtarma çalışmalar­ı sırasında hurdaya dönen minibüste sıkışan bagaj kısmı itfaiye tarafından açıldı. Bu sıra da minibüste bulunan bir adet keçi de araçtan indirildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye