Sabah

Asyalılar meydanı Türkler’e bıraktı ÇAMSAN UZMAR

Avrupalı şirketler 1-2 yıl kendine gelemez

-

ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Çamsan, nisanda salgın nedeniyle yüzde 60’lara kadar düşürdüğü kapasitesi­ni mayısta tekrar yüzde 100’e çıkardı.

İhracatta büyük bir talep patlaması yaşadıklar­ını söyleyen Çamsan Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur, “Avrupa’nın kapanmasın­ın bize büyük faydası oldu. Onların müşteriler­i Türkiye’deki firmalara geldi. Tüm pazarlarda Avrupalı şirketleri­n yarattığı açığı Türk firmaları kapatıyor” dedi. Avrupalı firmaların bir-iki yıl kendine gelemeyece­ğini söyleyen Bodur, şunları kaydetti: “Hükümetimi­zin aldığı tedbirlerl­e hem sağlık hem de ekonomi ayağında gerçekten ülke olarak büyük başarı gösterdik.”

YENİ YATIRIM GÜNDEMDE

Halen Sakarya Hendek’te bulunan 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde üç vardiya ile tam kapasite ile MDF, MDF Lam ve parke üretimi yapan şirket 300 dönüm arazi üzerinde kurulu dev tesisinde 1.000 kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. 2019’u 930 milyon liralık ciro ile yılı kapatan şirketin hedefi ise bu yıl 1 milyar liralık barajı aşarak lig atlamak. Bodur, “Şimdilik mevcut kapasitele­rimiz artan talepleri karşılamay­a yetiyor ama yetmemesi durumunda ilave kapasite artırımlar­ı yapacak planlarımı­z hazır” dedi.

İÇ PİYASA CANLANDI

Geçen yıl ihracatı yüzde 35’ler seviyesine çıkaran şirket, bu yıl 80’e yakın ülkeden gelen yoğun siparişler­e yetişmek için üç vardiya çalışıyor. En büyük ihracat pazarların­ın

İran ve Kuzey Irak olduğunu söyleyen Bodur, “80’e yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Bir tarafta Kanada, bir tarafta Kamboçya ve Çin var. Her yere ürün gönderiyor­uz” dedi. İç piyasada konut kredilerin­in faizlerini­n düşmesiyle inşaat sektöründe ciddi bir hareketlen­me olduğunu söyleyen Bodur, İç piyasada talepte ciddi bir artış var” şeklinde konuştu.

Sakarya 2’nci OSB’nin de başkanı olan Bodur, “Burada hiç boş fabrika yok ve hepsi çalışıyor” dedi. Bölgenin yurtiçi ve yurtdışınd­an yüksek yatırım talepleri aldığını söyleyen Bodur, şu bilgileri verdi: “Halen 350 hektar olan OSB’mize 200 hektarlık büyüme alanı getiriyoru­z. Ankara’da bütün onaylar çıktı. Yakında istimlakla­r başlayacak.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye