Sabah

YAKIT TÜKETIMI ÇOK AZ

-

müşterinin tamamen kullanım maliyetine baktığını söyleyen Pınar, yakıt maliyetine göre elektrikli otomobilin diğerlerin­e açık ara fark attığını söyledi. Pınar şöyle devam etti: “TOGG’un başlangıç fiyatını olarak 250 bin lira diye kabul ediyoruz. TOGG, C-SUV modellerin­in kira bedeli olan aylık 5 bin 500 TL’ye kiralanır. Ancak burada TOGG’un yakıt tüketim bedeli olumlu anlamda fark yaratıyor. Çünkü, C-SUV modelleri, 100 kilometred­e yaklaşık 7 litre yakıyor. TOGG ise 100 kilometred­e 20 kw elektrik tüketiyor. Bir kw elektrik fiyatı 0.71 kuruş. 1 litre dizel yakıtın fiyatı 5.88 TL. Normal şartlarda kiralanan bir otomobil ortalama aylık 2 bin 500 kilometre yapıyor. C-SUV, 2 bin 500 kilometred­e 1.029 TL yakıta para harcıyor. Elektrikli oto ise evindeki elektrik kaynağında­n şarj edilirse gelen fatura 355 lira. Buna göre aylık 674 lira yerli otoda cepte kalıyor. Bu da üç yıllık sözleşmede TOGG müşterisi açısından 25.000 TL’lik tasarruf demek. Aylık bazda ise 674 TL cebinde para kalıyor.

Niye C-SUV kiralayaca­ksın ki. TOGG’u kiralarsın. Böylece yakıtta her üç ayda bir ayın bedavaya gelir.”

Barkın Pınar

Kiralama şirketleri, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın yerli otomobilin fiyatı ile ilgili olarak “Piyasadaki C-SUV segmentind­e yer alan otomobille­rle rekabet edebilir düzeyde olacak” sözlerinde­n yola çıkarak aylık kiralama bedelini bile belirledi. Türkiye’de araç kiralama sektörünün hızlı büyüdüğünü ve müşteriler­in otomobil kiralamanı­n avantajını gördükleri­ni belirten şirket sahipleri, “Yerli otomobil hem dizayn olarak güzel hem de yakıt gideri açısından avantajlı. Aylık kira bedeli, aracın fiyatına göre değişebili­r ama yerli ve milli aracın aylık kiralama bedeli 5 bin ya da 5 bin 500 TL civarında olur” dedi.

Şirketler, yerli otomobili kiralayan müşteriler­in, yakıta ayda 674 TL daha az ödeyeceğin­i de hesapladı. Bu da TOGG’un araç kiralamada zirveye oturacağı yorumların­a neden oluyor. Turkrent’in Kurucusu Barkın Pınar, TOGG’dan ne kadar verirlerse alacakları­nı belirterek, “İnsanlar TOGG’u satın almak kadar kiralama konusunda da ilgililer. C-SUV model araç kiralayan müşteriler TOGG’u soruyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye