Sabah

Bunca düşman yetmezmiş gibi şimdi de karşımıza Birleşik Arap Emirlikler­i çıktı

- Facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Yıllarca gerçek olmayan tehlike lere karşı kendimizi savunmaya çalışarak zamanımızı harcadık... En fazla da Soğuk Savaş’ın tarafların dan biri olarak komünist ülkelerden korktuk. Sovyetler Birliği, Bulgarista­n, Doğu Almanya bizim kendimizi savun maya en fazla ihtiyaç duyduğumuz ülkelerin başında geliyordu.

Eski dostlar

Derken “

İsrail yanlısı kuşak

Bu arada Suriye’deki dağınıklı ğın bir yansıması olarak güney sınırı mız boyunca İsrail yanlısı bir kuşağın oluşturulm­ası çabaları karşımıza çıktı. Bu projenin başta Fransa olmak üzere çeşitli dostlar tarafından desteklend­iği ni de gördük.

Birleşik Arap Emirlikler­i

Kısacası Türkiye’nin bütünlüğü nü ve güvenliğin­i hedef alan ülke ler bir türlü bitmiyor. Şimdi de başı mıza Birleşik Arap Emirlikler­i çıkmadı mı? BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikala­rı Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile gerçekleşt­ir diği telefon görüşmesin­de, Türkiye’nin Libya’daki rolünü küstah sözlerle hedef aldı. BAE medyasının aktardığın­a göre Abdullah bin Zayed, “Türkiye’nin rolü, mevcut şekliyle Arap dünyası tarafından hoş karşılanmı­yor. Eğer Türkiye aynı şekilde devam eder se sonuçlar felaket olur” ifadelerin­i kullanmış. Bin Zayed’in, Mısır’ın çaba larından övgüyle bahsettiği de belirtili yor.

Fransa’ya destek

Fransa’nın bu ay Akdeniz’de

yönündeki iddiaları sonrası da açıklama yapan Abu Dhabi yönetimi, Türkiye’ye karşı düşmanca tavrını bir kez daha ortaya koydu. Birleşik Arap Emirlikler­i (BAE) Dışişlerin­den Sorumlu Devlet Bakanı Anwar Gargash, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklama da,

ifadelerin­i kullandı.mbarlas@sabah.com.tr

 ??  ?? “Türk donanması NATO misyonu yürü ten bir Fransız gemisini taciz etti”
“Türkiye’nin saldırgan tutumu na karşı Fransa ile dayanışma içe risindeyiz. Türkiye’nin, BM silah ambargosun­u kontrol eden NATO görevindek­i bir Fransız gemisine karşı sergilediğ­i tavrı kınıyoruz” bilsin ki bu odadan çıkacak. Ama biraz sabır lazım. Kendini sakın üzme. Sıkılsam da koronavirü­sü yendim, dediğim gibi üzülme sakın. Buradaki doktorlar çok başarılı” ifadeleri yer aldı. Koordinatö­r Başhekim Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, “Bu mektuplar en büyük motivasyon kaynağımız” dedi.
“Türk donanması NATO misyonu yürü ten bir Fransız gemisini taciz etti” “Türkiye’nin saldırgan tutumu na karşı Fransa ile dayanışma içe risindeyiz. Türkiye’nin, BM silah ambargosun­u kontrol eden NATO görevindek­i bir Fransız gemisine karşı sergilediğ­i tavrı kınıyoruz” bilsin ki bu odadan çıkacak. Ama biraz sabır lazım. Kendini sakın üzme. Sıkılsam da koronavirü­sü yendim, dediğim gibi üzülme sakın. Buradaki doktorlar çok başarılı” ifadeleri yer aldı. Koordinatö­r Başhekim Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, “Bu mektuplar en büyük motivasyon kaynağımız” dedi.
 ??  ?? çalışanlar­ına, mektup yazarak duyguların­ı iletip, teşekkür etti. Sağlık çalışanlar­ı, çocukların mektupları­yla duygulandı. 11 yaşındaki Sude Naz Çetin’in ayrılırken odasına bıraktığı mektupta “Sağlık çalışanlar­ı bana kardeşleri, çocukları gibi davrandı. Bu odaya benden sonra gelen koronavirü­slü kişi
çalışanlar­ına, mektup yazarak duyguların­ı iletip, teşekkür etti. Sağlık çalışanlar­ı, çocukların mektupları­yla duygulandı. 11 yaşındaki Sude Naz Çetin’in ayrılırken odasına bıraktığı mektupta “Sağlık çalışanlar­ı bana kardeşleri, çocukları gibi davrandı. Bu odaya benden sonra gelen koronavirü­slü kişi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye