Sabah

ŞEHIDIN KANI YERDE KALMADI: 9 TERÖRIST ÖLDÜRÜLDÜ

- MİLLİ

Şehidin eşi Hülya Gül ise, 2 aylık oğlu Metehan ile birlikte törene katıldı. Bebeğini hiç kucağından indirmeyen anne, oğlu Metehan Gül ile konuşup, “Benim kalp gözüm açık değil sen gördün mü babayı? Baba sana ne dedi? Oğlumun kalp gözü açık, o babasını gördü.” demesi herkesi ağlattı. Şehidin naaşı kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlıkta’ki şehitliğe defnedildi. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan da şehit Gül’ün ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

Savunma Bakanlığı, Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında Haftanin bölgesinde tespit edilen 9 PKK’lı teröristin daha etkisiz hale getirildiğ­ini duyurdu. Bakanlığın sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, “Her mağaraya giren, her taşın altına bakan komandolar­ımız bölgede gizlenen 9 PKK’lı teröristi daha bularak etkisiz hale getirdi” ifadesine yer verildi. Öte yandan Suriye’nin Tel Rıfat ilçesinde YPG/PKK ve Azez ilçesinde konuşlu Suriye Milli Ordusu (SMO) arasında çıkan çatışmada 6 terörist öldürüldü. ANKARA

3090 rakımlı Nurhak Dağı’nın 1923’üncü metresine 2 bin 23 metrekarel­ik alana taş, çakıl ve kireç kullanılar­ak Cumhuriyet­in kuruluşunu­n 100’üncü yılı anısına Ay-Yıldız yapıldı. Nurhak Kaymakamı Cihat Koç’un başlattığı ve ilçedeki askeri polis, güvenlik korucusu, bekçinin yanında toplumun tüm kesimlerde­n vatandaşla­rın da katılımıyl­a inşa edilen Ay-Yıldız, bölgeden rahatlıkla çıplak gözle görülebili­yor.

Nurhak Dağında bir dönem PKK Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın sözde ‘Güneybatı Tolhindan’ eyaleti adı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye