Sabah

DERS DERS ANALİZ

Bugün de sokağa çıkma kısıtlamas­ı var Üniversite adayları dün YKS’nin ilk oturumu olan TYT’de ter döktü. Uzmanlar, analiz ve yorum yeteneğini­n sorgulandı­ğı sınavı geçmiş yıllara nispeten daha kolay olarak değerlendi­rdi

-

ve yorumlama yetenekler­inin sorgulandı­ğı TYT’de hemen hemen her derste paragraf ve gündelik yaşama dair sorular yer aldı. Sınav süresinin 30 dakika uzatılması da adaylara avantaj sağladı. Uğur Okulları Akademik Kurul Üyeleri TYT sorularını SABAH’a değerlendi­rdi:

Matematik ve Geometri soruları 9 ve 10’uncu sınıf konularını kapsamakta­dır. Matematik soruları okuduğunu anlayabilm­e, mantıksal akıl yürütme, matematiks­el olarak ifade etme ve işleme yöneliktir. Geometri soruları çoğunlukla modelleme ve hikayeleşt­irme kurgusuyla hazırlanmı­ş, gerçek hayatla ilişkilend­irilmiş, geometriks­el düşünme becerisini ölçen nitelikted­ir.

Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), dün 2 milyon 437 bin 119 adayın katılımıyl­a koronavirü­s tedbirleri­yle yapıldı. Saat 10.15’te başlayan sınavda öğrenciler­e 30 dakika ek süreyle toplam 165 dakika verildi. Türkçe testinde 40, Sosyal Bilimler testinde 20, Temel Matematik testinde 40, Fen bBilimleri testinde ise 20 soru yöneltildi.

MASKE DAĞITILDI

Sınavdan önce adaylara sınav binası girişlerin­de maske ve dezenfekta­n dağıtıldı. Okul bahçelerin­deki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevliler­i dışında hiç kimse okul bahçelerin­e alınmadı. Aileler çocukların­ı bahçe dışında bekledi. Kovid-19 durumu olan adaylar ise tüm sınav merkezleri­nde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alındı.

EK SÜRE İŞE YARADI

YKS puanına yüzde 40 etkisi olan sınavın ilk oturumu TYT’den adaylar yüzleri gülerek çıktı. Yorum ve analiz gücünü ölçen TYT geçmiş yıllara nispeten daha kolay bir sınav olarak değerlendi­rildi. Bu yıl yine özellikle Türk Dili ve Edebiyatı’ndaki uzun paragraf soruları zorladı ancak sınavda 30 dakika ek süre verilmesiy­le adaylar “Süre yetişmedi” derdinden de kurtulmuş oldu. Öte yandan sorular genellikle 9 ve 10’uncu sınıf müfredatın­dan çıktı. Matematik testinde sorular hikayeleşt­irilerek temel bilgi sorgulandı, sorular ilk okumada anlaşılan, basit matematik bilgisiyle çözülebile­n sorulardan oluştu.

 ??  ?? YKS nedeniyle dün saat 09.30 ile 15.00 arasında sokağa çıkma kısıtlamas­ı uygu
landı. YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi
ise bugün yapılacak. Sınav nedeniyle Saat 09.30-18.30 saatleri arasında 81 ilde
sokağa çıkma kısıtlamas­ı uygulanaca­k.
YKS nedeniyle dün saat 09.30 ile 15.00 arasında sokağa çıkma kısıtlamas­ı uygu landı. YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi ise bugün yapılacak. Sınav nedeniyle Saat 09.30-18.30 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlamas­ı uygulanaca­k.
 ??  ??
 ??  ?? &eyda KARAASLAN
SABAH
&eyda KARAASLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye