Sabah

TUFAN KOPTU

- !

Kötü futboldan ötürü de taraftarla­rımızdan özür diliyorum. Geri dönüş yaptığımız­dan ötürü mutluyum ama ortaya koyduğumuz performans­tan dolayı mutsuzum. İstedikler­imizi sahaya yansıtamad­ık.

F.Bahçe’nin ne şartlarda olursa olsun pes etmediğini gösterdik!”

bir maçtı. Son dakika sına kadar taraftarı olmaktan bile pişmanlık duyacağını­z iki takımın mücadelesi­nde, üst üste gelen goller “yenildim” diyeni, “galibiyet” kürsüsüne taşıdı. Ligde kalma mücadelesi veren Malatyaspo­r’un, “yanlış” bir kararla 10 kişi kalması, buna rağmen 1-0’dan gelip, 2-1’i bulması başka bir drama.

Fenerbahçe takım halinde “Bunun hesabını nasıl vereceğiz” diye düşünürken, bir dakika sonra beraberliğ­i buldu, üç dakika arkasından da maçı kazandıran golü. Böylesine futbolsuz, keyifsiz bir akşamda, hüzünler ve sevinçleri­n sürekli olarak yer değiştirme­si de futbolu hepimize sevdiren en önemli özelliği. Hikmet Karaman çok iyi çalıştırmı­ş takımını. Ama Ali Şansalan... Maçın hakemi... Uzun zamandır böylesine kötü yorumlar görmedim. Benzer pozisyonla­rın birini devam ettirip, ötekini “oyna” diyen standart kayması bir yana; Gökhan 7öre’ye göster diği iki sarı kartta da yanlışı vardı.

Ve elbette kaptan Emre’nin yüzüne temas olmayan pozisyonda, hakemi karta yönlendire­n “artistik” çabası da var. Çok üzüldüm. Futbolu bıraktığı sezonda büyük oyuncu olmasının yanında, agresifliğ­i ile hatırlanac­aktı belki. Akıllarda bu aldat masıyla kalmaz umarım.

“Hepsi yapıyor, ne var ki” diye düşünen de olabilir aranızda. Tek söyleyeceğ­im; 39 yaşına gelmiş Emre Belözoğlu; herkes değil. Başka takımlarda eleştir diği aynı tip oyunculara edecek lafı da kalmadı Fenerbahçe taraftarın­ın.

Kazanırken kaybettiği maça baktığımız­da Malatyaspo­r’un neden düşme hattında olduğunu anladık. Bu oyuncularl­a, bu kadar yavaş düşünen akıllarla, ayağındaki topu kaptıranla­r, yanındaki pas veremeyenl­eri gördüğümüz­de de Fenerbahçe’nin bugünkü durumunun nedeni ortaya çıktı bir kez daha. Ve aynı Kayseri maçındaki gibi; bu maç seyircili olsaydı Fenerbahçe kazanamaz, “Sat bunları başkan” tezahüratı­yla gecenin faturası kesilirdi.

!

!

 ??  ?? Bu sezon
Süper Lig’de 10 gole doğrudan katkı sağlayan Ozan Tufan (5 gol-5 asist), daha önceki üç sezonun toplamında yaptığı katkıyı geride bıraktı
(6 gol-3 asist).
Bu sezon Süper Lig’de 10 gole doğrudan katkı sağlayan Ozan Tufan (5 gol-5 asist), daha önceki üç sezonun toplamında yaptığı katkıyı geride bıraktı (6 gol-3 asist).
 ??  ?? TD: Tahir Karapınar
!
ANT: Hasan Özer
!
!
!
TD: Tahir Karapınar ! ANT: Hasan Özer ! ! !

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye