Sabah

ADAYLAR, ÖNLEMLERLE SALONLARA ALINDI

-

l Kahramanma­raş’ta Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’na (YKS) geç kalan ya da kimlikleri­ni unutan öğrenciler­in yardımına polis koştu. Polis otolarının adeta öğrenci servisi gibi çalıştığı kentte, 35 öğrenci sınava yetiştiril­di.

l Denizli’nin Pamukkale ilçesinde nüfus cüzdanını kaybeden öğrenci, bina sorumlusu polis ekipleri tarafından motosiklet­e bindiriler­ek Pamukkale İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yetiştiril­di.

l Antalya’da sınav öncesinde ayağını kıran Kübra Özbaş’a tekerlekli sandalye tahsis edilerek, sınav salonuna ulaşabilme­si sağlandı.

l Trabzon’da, 21 yaşındaki Gizem Şahin, polislerin yardımıyla son anda yeniden kimlik çıkarıp sınava yetişti.

l Bursa’da sınav giriş saatine dakikalar kala kimlik çıkartmaya gelen Ahmet Can Çelik’in imdadına motorlu trafik polisi yetişti. Kendi kaskını çıkarıp öğrenciye takan ve motosiklet­e bindiren polis, geç kalan öğrenciyi sınava yetiştirdi.

l Van’ın Erciş ilçesinde öğrenciler, sınav bitiminde kalem ve silgilerin­i bağışladı. l Bursa’nın İznik ilçesinde

YKS sınavına gitmek için evinden çıkan gen öğrenciye, maske takmadığı için 900 lira ceza uygulandı.

YKS’nin her oturumunda, koronavirü­s önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerin­de görevliler tarafından maske ve dezenfekta­n dağıtıldı. İsteyen adaylar, dezenfekta­nlarını yanlarında getirdi. Sınav görevliler­ine de maske ve dezenfekta­nla birlikte lateks eldiven de dağıtıldı. İsteyen adaylar ve görevliler, maske ve siperlikle­riyle sınava geldi. Bilim Kurulu’nun önerisi doğrultusu­nda sınav salonuna geçip sırasına oturduktan

sonra adaylardan

 ??  ?? talep edenlere sınav süresince maskelerin­i çıkarma imkanı tanındı. Okul bahçelerin­deki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevliler­i dışında hiç kimse okul bahçelerin­e alınmadı. Veliler çocukalrın­ı okul bahçesi dısşında bekledi. Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için görevliler tarafından yönlendiri­ldi. Kovid-19 durumu olan adaylar tüm sınav merkezleri­nde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alındı.
talep edenlere sınav süresince maskelerin­i çıkarma imkanı tanındı. Okul bahçelerin­deki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevliler­i dışında hiç kimse okul bahçelerin­e alınmadı. Veliler çocukalrın­ı okul bahçesi dısşında bekledi. Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için görevliler tarafından yönlendiri­ldi. Kovid-19 durumu olan adaylar tüm sınav merkezleri­nde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alındı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye