Sabah

BAŞKAN ERDOĞAN’IN 8’NCİ TORUN SEVİNCİ

-

Başkan Erdoğan kızı Esra ve damadı Berat Albayrak’ın 4. çocukların­ın dünyaya gelmesinin mutluluğun­u yaşıyor

HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni çocuk mutluluğun­u duyurdu: Rabbimize şükürler olsun, bu gece 4. evladımız Hamza Salih ailemize, dünyamıza sefalar getirdi. Sevgili eşim Esra’ya bize bu mutluluğu yeniden yaşattığı için sevgi ve minnetleri­mi sunuyorum. Dualarınız­ı bekleriz.

Marifet nimette en önde, külfette en arkada olmakta değil. İyi günde kötü günde, hastalıkta da sağlıkta da bir olmak, birlikte olmakta. Son günlerde ekonomiye dair yerli yersiz konuşanlar­ı gördükçe; bu konuşanlar­ın hiç kötü günde olmadığı hep iyi günlerde nimeti paylaştıkl­arını bir bir tekrar hatırlayın­ca yazmak şart oldu.

Dünya; yüz yıldır yaşamadığı ve aslında bugüne kadar böylesini hiç tecrübe etmediği bir dönem yaşıyor. İnsanlar tüm dünyada ilk kez evlerine kapandı, hem de gönüllü olarak. Üretim ve ekonomi durdu ve aslında hayatın akışkanlığ­ı durdu. Tüm insanlığın önceliği sadece ve sadece ©hayatta kal mak’ oldu. Herşeyde olduğu gibi, ekonominin merkezinde de ©insan’ var. Bu radikal değişim içinde ne enflasyon ne faiz ne de ekonomiye dair kara tablo çizmek rasyonel de değil, doğru da değil, vicdani de değil.

Bakınız dünyanın devlerine; ABD bile dolar bastı. FED, diğer ülkelerle arasında takas yaptı. AB ülkelerind­e kısa çalışma ödeneğine başvurular­ın sayısı 50 milyonu aştı. IMF ve Dünya Bankası verilerine göre büyüyen tek bir ülke yok. Çin, ABD, Almanya gibi tüm büyük ekonomiler ilk kez geriledi, eksiye düştü. Böylesi bir ortamda siz kalkıp, Türkiye’de ekonomi kötü derseniz; en hafif ifade ile ya safsınız ya da art niyetli!

Şimdi gelelim Türkiye’ye... Hükümet, en erken şekilde politik öncelikler­ini tayin etti:

Sosyal politikala­r ki; aç açıkta kimseyi bırakmayac­aktı, öyle de yaptı...

İstihdamı destekleme­k için çalışanlar­ın işlerini kaybetmeme­leri adına tüm tedbirleri aldı. Ki; Başkan Erdoğan’ın pazartesi açıkladığı şekilde kısa çalışma ödeneği 1 ay daha uzatıldı.

Küçük-büyük firmaları, ekonominin tüm paydaşları­nı destekledi.

Ve; tüm bunları korona ile mücadele ederken, ekonomik tetikçiler­le mücadele ederken, bölgesel ve küresel riskler devam ederken (Libya ve Suriye’de artan tansiyonun ekonomiye yansımadığ­ını düşünen var mıdır?) bu operasyonl­ara tarihin en güçlü dirençleri­nden birisini gösterdi . Beşeri sermayesin­i harekete geçirdi, yedi düvele karşı direndi ve başardı.

Lamı cimi yok; Berat Albayrak yönetimind­e tarihin en başarı lı ekonomi yönetimi görevdedir. Ekonomiyi sadece makro parametrel­er üzerinden değil, sosyal politikala­r bağlamında, milli ve manevi değerleri referans alan, fırtınalı denizde kayalıklar­a çarpmadan gemiyi ve içindekile­ri sağ salim kıyıya ulaştırman­ın derdinde bir ekonomi yönetimi mevcut.

Tüm zorluklara rağmen zamanında ve doğru alınan karar ve önlemler sayesinde sanayi üretimi artıyor, ekonomi güven endeksi yükseliyor, Merkez Bankası rezervleri artıyor. Ekonominin temelinin insan olduğu gerçeğinde­n baktığınız­da, can sağlığının tek hedef olduğu şu ortamda kar-zarar hesabı yapmanın abesle iştigal olduğu da ortada. Türkiye, böylesi zor bir süreçte mevzi almış ve cephede kazanmıştı­r.

Yazının başında söylediğim gibi; nimette en önde, külfette en arkada olanlar değil, zorluklara göğüs geren, millimanev­i ve insani değerlerde­n taviz vermeden risk alan, elini taşın altına koyan ve gemiyi kayalıklar­a vurmadan kıyıya ulaştırmak­tan başka bir şey düşünmeyen­ler kazanacakt­ır. Sonunda ne olacağı nı merak edenlerin; tarih kitapları na göz atması yeterli.

 ??  ?? Başkan Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve torunu Hamza Salih’i ziyaret etti.
Başkan Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve torunu Hamza Salih’i ziyaret etti.
 ??  ?? Şebnem BURSALI
Şebnem BURSALI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye