Sabah

SENI DE MI VURDULAR?

- Gül KIREKLO

ADVIYE Gül İslamoğlu, 15 Temmuz darbe girişimini­n en genç kadın gazisi. 14 yaşında cesur bir yürekle hainlerin karşısına dikildi. Keskin nişancının ateşiyle sırtından yaralandı. Sırtında 15 santimetre­lik derin bir yarayla gazi unvanını aldı. O şimdi 18 yaşında. Trabzon Sürmeneli olan Adviye, İstanbul Fatih’te yaşıyor. Sultan Fatih Koleji Fen Lisesi son sınıf öğrencisi. Bu sene üniversite sınavına girdi. Hayali doktor olmak.

İBB’nin önünde 14 şehidin o gecenin 4’üncü yıldönümün­de SABAH’a konuşan Adviye, “Yaklaşık 20 hain, İBB önünde barikat kurmuştu. İBB binasının üstünde de keskin nişancılar varmış, sonradan öğrendim. Karşı koymaya çalışırken, bir anda G3 mermisi sol kolumdan girdi, 15 santimetre genişliğin­de

Temmuz darbe girişimind­en sonra ilk kez Yenikapı’daki miting te göz göze geldi Cumhurbaşk­anı Erdo ğan’la Adviye. O dakikaları Adviye “Cum hurbaşkanı­mız ise gözlerini dikmiş bana bakıyordu. 14 yaşında en geç kadın gazi olduğumu öğrenince ‘Seni de mi vurdu lar’ diyerek, bana baktı. Sonra ben onun elini öptüm. O da benim elimi öptü” diye hüzünle

anlatıyor.

HAYALI DOKTORLUK

Adviye, 4 yıldır her yere başının üstünde taşıdığı Türk bayrağıyla gidiyor ve öyle tanınıyor. Geçen yıl üst üste iki ameliyat daha geçirdi. Son ameliyatla sırtındaki 15 santimetre­lik delik kapatıldı. Önce o bölgeye bir balon yerleştird­iler. Oradaki deri bu balonla esnetilip, genişletil­di. Üç ay her hafta hastaneye gitti. Doktorlar, balonu şişirdiler. Üç ayın sonunda balon çıkartılıp, o bölge kapatıldı. Adviye, “Yine de iz kaldı. Ama o iz 15 Temmuz ruhunun vücudumdak­i izi. Hilal şeklini aldı. O benim mühürüm. Onurum. Onu taşımak bana gurur veriyor” dedi. Ameliyatta­n sonra Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kendisini arayarak nasıl olduğunu sorduğunu söyleyen Adviye “Bizi hiç bırakmadı. En son ameliyatım­dan sonra aradı. Ameliyatın nasıl geçtiğini, nasıl olduğumu sordu. Adviye ‘Kahveni içmeye geliriz inşallah’ dedi. Eminim fırsat bulunca gelir. Benim de sınav sonuçlarım gelir ve tıp fakültesin­i kazanmış olurum. Ve nasıl bir doktor olacağımı Başkana anlatırım” diye konuştu. Dileğinin 15 Temmuz ruhunun canlı kalması olduğunu söyleyen Adviye, “Bunun için üzerime düşen herşeyi yapacağım. Herkese FETÖ’cü hainlerin yaptığını anlatmak istiyorum. Unutmayaca­ğız, unutturmay­acağız. Benim misyonum bu. Her daim Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın arkasında duracağım” dedi.

 ??  ?? 15 Temmuz Gazisi Adviye Gül İslamoğlu, YKS’den iyi bir sonuç bekliyor.
15 bir delik açıp sırtımdan çıktı. Sonraki günler yoğun bakımda yattım. Sırtımdaki delikle aylarca yaşadım” dedi.
15 Temmuz Gazisi Adviye Gül İslamoğlu, YKS’den iyi bir sonuç bekliyor. 15 bir delik açıp sırtımdan çıktı. Sonraki günler yoğun bakımda yattım. Sırtımdaki delikle aylarca yaşadım” dedi.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye