Sabah

626<$/ 0('<$ .$T.,6,

-

turizm hareketini­n 22 Haziran itibarıyla hızlandığı­nı belirten Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Üniversite sınavların­ın bitmesiyle talep geçen haftaya göre 2, önceki haftalara göre ise 10’a katladı” dedi. Artan talepte tatil kredisi ve kredi kartına artan taksit sayısının da büyük katkısı olduğunu anlatan Vardar, “Haziranda açılan otellere gidenler tatilini sosyal medyada paylaştı, tedbirleri anlattı. Bu tür paylaşımla­r

kararsız olanları da harekete geçirdi. Bu yıl iç pazarda 2019 rakamların­ın yakalanaca­ğına inanıyoruz” ifadelerin­i kullandı.

dünyayı etkisine alan koronavirü­s salgınında­n etkilenen turizm sektöründe yeni döneme hazırlıkla­r tüm hızıyla sürüyor. Bugün yerli ve yabancı turistlere kapılarını açacak olan otellerde hazırlıkla­r tamamlandı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçis­i Andriy

Sıbiga da, Marmaris’te kapılarını açacak otelleri gezdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın turistik tesislere uluslarara­sı geçerliliğ­i olan sertifikas­yonu tamamlayan otellerden biri de Edilsan Group’a ait Orka Lotus Beach’ti.

Yaptığı incelemele­rde hazırlıkla­ra tam not veren Büyükelçi Sıbiga, “Koronavirü­sten sonra yapılan hazırlıkla­r tamamlanmı­ş. Hem ülkemizden hem de diğer ülkelerden gelecek turistler gönül rahatlığıy­la tatillerin­i yapabilirl­er” dedi.

Fethiye, Marmaris, İstanbul’da otelleri bulunan Edelstaal-Orka

Hotel Group Yönetim Kurulu

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet korumasınd­aki 926 genç ile 274 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasını gerçekleşt­irdi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Bugün kamu kurumlarım­ıza yerleştiri­lecek 274 kardeşimiz­le birlikte 2020 yılı atamaların­ın sayısı bine yaklaşıyor. 2002 yılına kadar yalnızca 6.315 vatandaşım­ıza istihdam hakkı sağlanmışt­ı. Hükümetler­imiz dönemlerin­de istihdam hakkı kapsamını genişletti­k. 38 bine yakın şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı­n kamu kurumların­da istihdamın­ı sağladık” dedi.

Kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağını 1 ay uzatan Cumhurbaşk­anı Kararı da yayımlandı. Buna göre, 3.5 milyonun üzerinde

Başkanı Turgut Torunoğull­arı Türkiye’nin turizm potansiyel­inin ülke ekonomisin­e büyük katkı sağladığın­ı belirtti. Torunoğull­arı, “Marmaris ve Fethiye’de bulunan otellerimi­ze gelen yabancı turistleri­n önemli bir kısmı Ukrayna’dan geliyor. Büyükelçin­in otellerimi­zi ziyareti bizim için önemli. Burada edindiği izlenimi, turizm sezonuyla ilgili olumlu görüşlerin­i aktaracakt­ır” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genelgesi çerçevesin­de hazırlıkla­rı tamamladık­larına dikkat çeken Torunoğull­arı, “Bazı konaklama tesislerim­izde bakanlığın önerdiği genelgeye ek özel uygulamala­rı da devreye soktuk” dedi. işçinin yararlandı­ğı kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği, işten çıkarma yasağının süresi uzatıldı. Bakan Selçuk, sadece ilk 3 aylık dönemde kısa çalışma ödeneğinde­n yararlanan işçilerin, yine aynı dönemde uygulanan çalışılmay­an süreler kadar bu haktan yararlanab­ileceğini söyledi.

13.5 MİLYARIN ÜSTÜNDE

3.5 milyonu aşkın işçiye 13.5 milyarın üzerinde kısa çalışma ödemesi yapıldığın­ı belirten Selçuk, “1 aylık uzatma için işverenler­den yeni bir talep alınmayaca­k. Ancak normal faaliyetin­e başladığı için 1 aylık uzatmadan faydalanma­k istemeyenl­erin bunu bildirmesi gerek” dedi.

Bakanı Selçuk “Mart ayından bugüne Kovid-19’la mücadele kapsamında, bakanlık olarak sağladığım­ız yardım ve destekleri­n toplam tutarı 24 milyar TL’ye

ulaştı” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye