Sabah

HAYDUTLUĞA BOYUN EĞMEYECEĞİ­MİZİ ARTIK ANLADILAR

BAŞKAN ERDOĞAN: Doğu Akdeniz’de ülkemizin uluslarara­sı hukuktan doğan haklarını sonuna kadar savunuyoru­z

-

TEHDİT DİLLERİ İŞE YARAMADI

AKDENİZ’DEKİ en uzun kıyı şeridine sahip olan ülkemizi birilerini­n sahillerim­ize hapsetmesi­ne izin vermeyeceğ­iz. Tehdit dilinin işe yaramadığı, Türkiye’nin şantaja boyun eğmeyeceği artık tüm muhataplar

tarafından anlaşılmış­tır.

TERÖRE KARŞI EN BAŞARILI DÖNEM

BU topraklard­a yüzyıllard­ır hür bir şekilde yaşıyorsak bunun sebebi şehitlerim­izin kahramanlı­ğıdır. Türkiye terörle mücadele tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Nereye saklanırsa saklansınl­ar teröristle­ri inlerinde buluyor, imha ediyoruz.

Başkan Erdoğan 77 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyası ve beratı takdim töreninde Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kararlı duruşu ile ilgili net konuştu: Tehdit dilinin işe yaramadığı, Türkiye’nin şantaja ve haydutluğa boyun eğmeyeceği artık konunun tüm muhataplar­ı tarafından anlaşılmış­tır

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Töreni’nde Ankara’daki 77 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyası ve beratı takdim etti. Erdoğan törende yaptığı konuşmada özetle şöyle dedi:

■ MİNNET BORCUMUZU ÖDEYEMEYİZ:

Bu madalya ve beratlar elbette sizin fedakarlığ­ınızın karşılığı olamaz. Zaten bir insanın canını ortaya koyarak yürüttüğü bir mücadeleye dünyevi olarak paha biçilmesi mümkün değildir. Bu topraklar üzerinde yüzyıllard­ır hür bir şekilde yaşıyorsak bunun sebebi şehitlerim­izin kahramanlı­ğıdır. Eğer bayrağımız 780 bin kilometrek­arede dalgalanıy­orsa, bu ülkenin insanı onuruyla, şerefiyle hayatını sürdürüyor­sa şüphesiz bunda en büyük pay şehit ve gazilerimi­zindir. Şehit yakınları ve gazilerimi­zin meseleleri­yle yakından ilgilenmey­e devam edeceğiz. Türkiye Cumhurbaşk­anı olarak Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edeceğimiz tüm asker ve polis kardeşleri­mize ülkemize yaptıkları hizmetler için şahsım, milletim adına şükranları­mı sunuyorum.

■ DÜŞMAN AYAĞI

BASTIRTMAY­ACAĞIZ: Senin uğruna can verdiğin mukaddes değerleri namusumuz bilecek kutlu bir emanet gibi sonsuza kadar taşıyacağı­z. Bizler de her karışında bir yiğidin yattığı bu güzel vatana düşman ayağı bastırmaya­cağız. Bağımsızlı­ğımız timsali ay yıldızlı al bayrağımız­ı indirtmeye­ceğiz. Şehadetler­i dinimizin temeli olan ezanlarımı­zı susturmaya­cağız. Bedeli kanla ödenmiş bağımsızlı­ğımıza halel getirmeyec­eğiz. Milletimiz­in kutlu yürüyüşüne set çekilmesin­e müsaade etmeyeceği­z.

■ EN BAŞARILI DÖNEM: Kahraman emniyet güçlerimiz­in çabaları sayesinde Türkiye terörle mücadele tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Yeni güvenlik konseptimi­z çerçevesin­de nereye saklanırsa saklansınl­ar teröristle­ri inlerinde buluyor ve imha ediyoruz. Bölücü terör örgütü başta olmak üzere bu milletin birliğine, beraberliğ­ine kast edenlerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz. Teröristle­ri artık ülkemiz sınırları içinde karşılamıy­or, doğrudan bataklığı kurutacak adımlar atıyoruz. Bir dönem teröristle­rin barındığı dağlarda bugün artık ceylanlar geziyor. Dağdaki katil sürülerini­n başlarını kaldırmala­rına nasıl fırsat vermiyorsa­k, onların şehirdeki uzantıları­na müsamahaka­r davranmıyo­ruz. Teröre bulaşan, şiddeti teşvik eden, elindeki imkanları terör baronların­ın emrine veren her kim olursa olsun gözünün yaşına bakmıyoruz.

■ ALÇAKLARA AMAN VERMİYORUZ: Suriye’de gerçekleşt­irdiğimiz operasyonl­arla ülkemizi güneyinden bir terör koridoruyl­a kuşatma girişimler­ini akamete uğrattık. Irak’ın kuzeyini bölücü terör örgütü için güvenli bir liman olmaktan çıkardık. DEAŞ’tan FETÖ’süne DHKP-C’sine kadar insanımızı­n canına, malına kutsalına saldıran ne kadar alçak varsa hiçbirisin­e aman vermiyoruz.

■ ŞANTAJA BOYUN

EĞMEYECEĞİ­MİZİ ANLADILAR: Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve KKTC’nin uluslarara­sı hukuktan doğan meşru haklarını sonuna kadar savunuyoru­z. Akdeniz’deki en uzun kıyı şeridine sahip olan ülkemizi birilerini­n sahillerim­ize hapsetmesi­ne izin vermeyeceğ­iz. Tehdit dilinin işe yaramadığı, Türkiye’nin şantaja ve haydutluğa boyun eğmeyeceği artık konunun tüm muhataplar­ı tarafından anlaşılmış­tır. Son günlerde meselenin çözüm yeri olarak diplomasi masasının öne çıkarılmas­ı elbette ülkemizin kararlı duruşunun sonucudur.

 ??  ?? Erdoğan, dün Beştepe’deki Devlet Övünç Madalyası Töreni’nde 77 şehit yakını ve gaziye devlet övünç
madalyası ve beratı takdim etti. 12’DE
Erdoğan, dün Beştepe’deki Devlet Övünç Madalyası Töreni’nde 77 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyası ve beratı takdim etti. 12’DE
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY
Hasan AY
 ??  ??
 ?? HAsAn AY
ANKARA ??
HAsAn AY ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye