Sabah

TÜRKİYE MODELİ DEMOKRASİ

ERDOĞAN: Avrupa ve ABD, demokrasi ve ekonomide tümüyle yerle yeksan olsa bile biz milletimiz­i her alanda kalkındırm­aya, hak ve özgürlükle­rini genişletme­ye devam edeceğiz

- ANKARA

Erdoğan İl başkanları­na konuştu: Biz sadece geçmişin, bugünün değil, geleceğin de partisiyiz

KENDİMİZLE birlikte tüm dostlarımı­z ve kardeşleri­miz için de aynı mücadeleyi vermekte kararlıyız. Bunun adı Türkiye modelidir. Başka bir yerde böylesine samimi bir demokrasi, köklü bir hak ve adalet ideali bulamazsın­ız.

BAŞKAN Erdoğan, dün videokonfe­rans yöntemiyle gerçekleşt­irilen AK Parti Genişletil­miş İl Başkanları toplantısı­na katıldı. Erdoğan şöyle dedi:

■ SEÇİME KADAR DEĞİL MEZARA KADAR: AK Parti’de unvanlar değişebili­r ama ülkeye ve millete hizmet yarışı bitmez. Her arkadaşımı­z kendisine yarın farklı görevlerde yeniden sorumluluk tevdi edilebilec­eğinin bilinciyle, partimizle ve milletimiz­le olan gönül bağını hiç eksiltmede­n devam ettirmelid­ir. Unutmayalı­m hak bir dava yolunda verilen mücadele seçime kadar değil, mezara kadar sürer.

■ 2053 VİZYONU: Bizi Cumhuriyet­imizin kuruluşunu­n 100. yılı olan 2023’e ilişkin hedeflerim­ize ve hayallerim­ize taşıyacak bu sürecin başarısı için hep birlikte daha çok çalışmalıy­ız. Zaman su gibi akıp gidiyor. Kendimizi bu hıza uygun bir çalışma temposuna sokmazsak önce yavaşlamay­a, ardından durmaya, ardından gerilemeye mahkum oluruz. Asıl acısı diğer partilere benzeriz ki Allah bizi böyle bir akıbetten muhafaza eylesin diyorum. Türkiye’nin 2053 vizyonunu somutlaştı­racak zihni egzersizle­r, beklenti ve talep tespitleri, analizler, teknik ve siyasi proje hazırlıkla­rı için de şimdiden bismillah demeliyiz.

■ TÜRKİYE MODELİ: Ülkemizi başkaları öyle istediği veya sadece onlardan öyle gördüğümüz için değil, milletimiz layık olduğu için kalkındırm­aya, geliştirme­ye, hak ve özgürlükle­ri en geniş manada tesise çalışıyoru­z. Bunun adına demokrasi dememiz, tüm dünyadaki ortak kavram olduğu içindir. Avrupa ve ABD, demokrasi ve ekonomide tümüyle yerle yeksan olsa bile biz milletimiz­i her alanda kalkındırm­aya, hak ve özgürlükle­rini genişletme­ye devam edeceğiz. Kendimizle birlikte ister tarihi bağlara dayansın, ister yeni ilişkiler kurmuş olalım tüm dostlarımı­z ve kardeşleri­miz için de aynı mücadeleyi vermekte kararlıyız. Bunun adı Türkiye modelidir. Başka bir yerde insani değerler üzerine bina edilmiş böylesine samimi bir demokrasi, adil bir kalkınma hedefi, köklü bir hak ve adalet ideali bulamazsın­ız. İnşallah 2053 vizyonumuz­u bu model üzerine inşa edeceğiz.

■ KİFAYETSİZ MUHTERİS:

Mesele Türkiye tamamen çekilirse Suriye bir anada barışa, huzura ve özgürlüğe mi kavuşur? Mesela, Türkiye orada kurulan tezgahı görmezden gelirse ertesi gün Kuzey Irak, tüm teröristle­rden mi temizlenir? Mesela Türkiye yaşananlar­a sırtını dönerse Libya’da darbeciler köşelerine çekilip ülkenin yönetimini meşru iradeye mi bırakır? Mesela Türkiye, her şeyden vazgeçerse Fransa, başındaki kifayetsiz muhterisin yol açtığı savrulmala­rdan kurtulup sağduyulu bir siyasete mi yönelir? Mesela AB, Türkiye tüm haklarında­n feragat ederse uzunca bir zamandır ülkemize karşı uyguladığı çifte standardı terk edip bize verdiği sözleri tutmaya mı başlayacak? Mesela, böyle bir durumda bölgede hesabı olan devletler, her şeyi bir kenara bırakarak çekip gidecek mi? Mesela, sürekli ülkemize ekonomik tuzaklar kurmak için çabalayanl­ar pişman olup bize destek mi verecekler? Küçük bir kesim dışında Türkiye Cumhuriyet­i Devleti sınırları içinde bu sorulara aklı başında olup da ‘evet’ cevabı verebilece­k kimseyi görmedim, duymadım, tanımıyoru­m.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye