Sabah

9. KATTAN DÜŞEN EBRU’NUN AİLESİ: KIZIMIZI İTTİLER

İstanbul’da bir rezidansın 9’uncu katından düşerek ölen Ebru’nun ailesi, kızlarının cinayete kurban gittiğini öne sürdü. Baba Murat Erdem, “Bu organize cinayet” dedi

- Yunus Emre KAVAK - Osman ASİLTÜRK / S$%$+

İstanbul Küçükçekme­ce’de geçen yıl 21 Mart’ta 17 yaşındaki Ebru Erdem’in 14 katlı bir rezidansın 9. katından düşerek yaşamını yitirdiği iddia edilmişti. Otopsi raporunda genç kızın kanında çoklu uyarıcı maddeler olan kokain, metamfetam­in, MDMA tespit edildi. Cinsel organında da aktif kanaması olmayan yırtık görüldü. Ölümün ardından olay yerinden kaçan, daha sonra teslim olan Ebru Erdem’in erkek arkadaşı Serdar Taş (22) ise tutuklandı.

İKİ KEZ AĞIR MÜEBBET İSTENDİ

Savcılığın olayla ilgili hazırladığ­ı raporda Taş’ın olay tarihinden önce ve olay günü uyuşturucu maddeleri satın alarak Ebru’ya verdiği, Ebru’yla 18 yaşından küçük olduğunu bilmesine rağmen cinsel ilişkiye girmeye çalıştığı belirtildi. İddianamed­e Ebru’nun, Serdar Taş’tan kurtulmak amacıyla pencere camını açtığı bu sırada da Taş’ın ittirmesi üzerine 9. kattan düşerek öldüğü aktarıldı. Kızının intihar edecek yapıya sahip olmadığını belirten baba Murat Erdem, “Kızım organize bir cinayete kurban gitmiş. Ev hazırlanmı­ş çağrılmış. Biri tutup itmiş. Darp var, boğazında kulak arkasında çizikler var. Boğuşma esnasında boğazında bir takım yara bereler var. Karnının iki tarafında kesici aletle delinmiş yaralar var. Kızım tecavüzden kaçarken itilmiş. Kızımda uyuşturucu maddeye rastlanmış. Hayat dolu biriydi. Bu olay kesinlikle bir cinayet. Herkes ettiğini çeksin, kim ne biliyorsa konuşsun” dedi. Serdar Taş’ın “Çocuğa yönelik

kasten öldürme” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapsi”, “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapsi, “uyuşturucu ticareti yapma” suçundan 22.5 yıldan az olmamak kaydıyla, “Evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak” suçundan 1 yıla kadar hapis ceza istendi. Evi kiralayan Kemal Sönmez’in de aynı suçtan 1 yıl hapsi istendi.

SAVUNMA YAPMADI

Dün görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Serdar Taş savunma yapmadı. Baba Murat Erdem, “Adalet istiyoruz” diyerek acısını dile getirdi. Tanık olarak dinlenen Ebru Erdem’in arkadaşı Nazlıcan Bal da “Her günümüz sabah akşam birlikte geçiyordu. Ebru kesinlike uyuşturucu kullanan bir insan değildi” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Ebru Erdem
Ebru Erdem
 ??  ?? Duruşma sonrası müştekiler­in avukatı Gizem Nur Kalkan açıklama yaptı.
Zanlı Serdar Taş
Duruşma sonrası müştekiler­in avukatı Gizem Nur Kalkan açıklama yaptı. Zanlı Serdar Taş
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye