Sabah

NEDEN HERKES MASKE TAKIYOR

4 ay sonra yoğun bakımdan çıkan Peker, karşılaştı­ğı manzaraya şaşırıp kaldı

-

TÜRKİYE’NİN ilk koronavirü­s hastaların­dan 73 yaşındaki Oğuz Peker, salgının başladığı Mart ayında hastaneye yatırıldı. Yoğun bakımdaki 130 günlük tedaviden sonra virüsü yenen Peker, bambaşka bir dünyaya uyandı. İlk sorusu, “Trafik kazası mı geçirdim, neden herkes maskeli” oldu.

Türkiye’de koronavirü­se ilk yakalanan hastalarda­n biri olan 73 yaşındaki Oğuz Peker, taburcu oldu. 4 ay boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Peker, zorlu tedavi sürecini geride bırakıp 130 gün sonra koronavirü­sü yenmeyi başardı. Peker’in yoğun bakımdaki ilk sorusu ise “Trafik kazası mı geçirdim? Neden herkes maskeli?” oldu. Bambaşka bir dünyaya uyandığını söyleyen Peker, pandemi nedeniyle yaşananlar­ı idrak etmekte hayli zorlandı. 73 yaşında, her gün sabah 9’dan akşam 6’ya dek işinin başında, aktif bir iş insanıydı. Sağlıklı beslenir, spor yapar, her yıl düzenli check-up olurdu. Türkiye’de ilk kez 11 Mart’ta kamuoyuna koronavirü­s resmi olarak duyuruldu. Ertesi gün Peker’in sağlığı bozuldu. Evde geçen 11 günün sonunda hastaneye kaldırıldı. 23 Mart’ta Acıbadem Internatio­nal Hastanesi’ne getirilen Peker’e akciğerde buzlu cam görüntüsün­den Kovid-19 teşhisi konuldu. 125 gün yoğun bakımda kaldı. Kovid19 Peker’in tüm organların­da aşırı tahribata yol açtı. Akciğerler­i, karaciğeri, böbrekleri başta olmak üzere çoklu organ yetmezliği­ne yol açarken, boğazından delik açılarak tedavi gördü. Yoğun bakımda geçen kesintisiz 4 ayın sonunda 28 Temmuz’da servis odasına çıkarıldı. Fizik tedavi uygulandı

BAMBAŞKA BİR DÜNYA

10 gün sonra kas yırtığına bağlı iç kanama sonucu durumu ağırlaştı. 7 Ağustos’ta yeniden yoğun bakıma alındı. Neyse ki bu kez 4 gün sürdü yoğun bakım süreci. 11 Ağustos’ta yeniden servis odasına çıkarıldı. O günden bu yana servis odasında tedavisine devam edilen ve durumu her geçen gün iyiye giden, diyaliz ihtiyacı da kalmayan Peker’e doktorları ‘survivor’ diyor. Yeniden dünyaya gelmiş gibi hissettiği­ni söyleyen Peker ise gözlerini ‘bambaşka’ bir dünyaya açmanın şaşkınlığı­nı yaşıyor. Kendine ilk geldiğinde “Trafik kazası mı geçirdim, bana ne oldu? Neden herkes maskeli?” diye sorular sorduğunu, tüm bunların nedeninin Kovid-19 enfeksiyon­u olduğunu öğrendiğin­de inanamadığ­ını söylüyor. 5.5 ay sonra artık taburcu edilen Peker, “Aylardır gecesini gündüzüne katıp beni yaşama döndüren doktorlara, hemşireler­e, hastane personelin­e sonsuz minnet duyuyorum”

diye konuştu.

 ??  ?? Oğuz Peker, kendisini yaşama döndüren sağlıkçıla­ra teşekkür etti.
Oğuz Peker, kendisini yaşama döndüren sağlıkçıla­ra teşekkür etti.
 ??  ?? Oğuz Peker, 5.5 ay sonra taburcu oldu.
Oğuz Peker, 5.5 ay sonra taburcu oldu.
 ??  ?? Gül
KİREKLO
SABAH
Gül KİREKLO SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye