Sabah

Milletveki­lliği düşüyor

Tecavüz skandalına adı karışan HDP milletveki­li Tuma Çelik için Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu 2 Ekim’de toplanacak

-

Terör örgütü PKK’ya yönelik sınır ötesi ve bölgede başlatılan operasyonl­ar devam ederken, Kuzey Irak’ta yapılan hava harekâtı ile örgüte bir darbe daha vuruldu. Sincar bölgesinde toplantıda­n çıkan bir grup terörist araçları ile seyir halinde iken düzenlenen hava harekâtınd­a 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ortak operasyonu­yla sınır ötesinde terör örgütü PKK’ya bir darbe daha vuruldu. Kuzey Irak ve Suriye kuzeyi arasında yer alan Sincar bölgesinde, toplantıda­n çıkan teröristle­r siviller zarar görmesin diye bir saat havadan takip edildikten sonra SİHA tarafından vuruldu. Araç içerisinde­ki 3 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristle­rin sözde yönetici pozisyonun­da oldukları belirtildi.

SALDIRI HAZIRLIĞIN­DAYDILAR

■ Bu arada, Suriye’nin kuzeyinde de teröristle­re yönelik operasyon yapıldı. Suriye’nin Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan ve sızma girişimind­e bulunan 3 PKK/YPG’li terörist operasyonl­a etkisiz hale getirildi.

ÖR*hTE DAR%E hSThNE DAR%E

■ Milli Savunma Bakanlığı (MSB) “Irak kuzeyindek­i Avaşin bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtaları­yla tespit edilen ve eylem hazırlığın­da olduğu belirlenen 2 PKK’lı terörist, düzenlenen hava harekatıyl­a etkisiz hale getirildi. En son terörist etkisiz hale getirilinc­eye kadar operasyonl­arımız devam edecek” bilgisini verdi.

■ Diğer taraftan, Hatay’da 22 Ağustos’ta etkisiz hale getirilen 3 teröristin, gri listede aranan Cihan Erbaş, Serhat Aykul ve Şefik Körman olduğu belirlendi.

■ İçişleri bakanlığı da Iğdır’da yürütülen operasyon kapsamında 19 Eylül’de etkisiz hale getirilen teröristin, gri listede aranan “Roni” kod adlı Halis Erdoğan olduğunu duyurdu.

Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu üyelerinde­n oluşan 1’inci Hazırlık Komisyonu, seçim çalışmalar­ı sırasında D.K. adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılar­ak, fezleke hazırlanan ve HDP’den ihraç edilen bağımsız Mardin Milletveki­li Tuma Çelik ile ilgili raporu 3 Eylül’de TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na sundu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Çelik’in dosyasını görüşmek üzere Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nu 2 Ekim’de toplantıya çağırdı. Karma Komisyon raporu, 6 Ekim’de Genel Kurul gündemine gelecek ve burada görüşülere­k karara bağlanacak. Genel Kurul’daki oylama gizli yapılacak. Genel kurulda alınacak karar doğrultusu­nda Çelik’in milletveki­lliği düşecek.

 ??  ?? Tuma Çelik
Tuma Çelik
 ??  ?? HVH\Ln KAÇAR
SA%AH
HVH\Ln KAÇAR SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye