Sabah

‘Olmayan’ yatlarla akaryakıt vurgunu

-

deniz araçlarına akaryakıt alınmış gibi göstererek haksız kazanç sağlayan şebekeye operasyon yapıldı. 35 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul merkezli 12 ilde başlatılan operasyonu İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri düzenledi.

Mali polis, gerçekte olmayan veya aktif halde bulunmayan yat ve gemiler başta olmak üzere farklı deniz araçlarına usulsüz yöntemlerl­e akaryakıt alarak haksız kazanç sağlayan bir şebekeyi belirledi. 60 şüphelinin yakalanmas­ı için eş zamanlı operasyon yapıldı.

Kullanılma­yan ve gerçekte olmayan deniz araçlarına akaryakıt alımı yapılmış gibi göstererek haksız kazanç sağlayan şebekeye yönelik düzenlenen operasyond­a 35 şüpheli gözaltına alındı. Yat ve gemiler için alınan akaryakıtt­an ÖTV alınmaması­nı fırsata çeviren şebekenin, gerçekte olmayan yat ve gemilere “Alındı” gibi gösterilen akaryakıtı iç piyasaya sürdüğü belirlendi. Bu yolla devletin 21 milyon lira vergi kaybına uğratıldığ­ının tespit edildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Kullanılma­yan ve gerçekte olmayan deniz araçlarına usulsüz yöntemlerl­e akaryakıt alındığını gösteren ve akaryakıtl­arı satan şebekeye düzenlenen eş zamanlı operasyond­a “Suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, nitelikli dolandırıc­ılık, resmi belgede sahtecilik” suçlarında­n dolayı şüpheliler gözaltına alınarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Soruşturma kapsamında detaylı incelemele­rin devam ettiği belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler­in arasında bazı memurların da bulunduğu ifade edildi.

 ??  ??
 ??  ?? EPLU
6OMER
6ABAH
EPLU 6OMER 6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye