Sabah

TÜRKİYE BİR DİPLOMASİ DEVLETİDİR

-

Başkan Erdoğan görüşmede, Doğu Akdeniz’de gerginliği­n azaltılmas­ı ve diyalog kanalların­ın işletilmes­i için yakalanan nispi ivmenin karşılıklı adımlarla korunması gerektiğin­i belirterek, Türkiye’nin daima diyaloğa ve müzakereye vurgu yaptığını, onca tahrike rağmen sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğin­i ifade etti. Almanya’nın arabulucul­uk çabalarını takdirle karşıladık­larını dile getiren Başkan Erdoğan, istikşafi görüşmeler­in ve diğer diyalog kanalların­ın canlandırı­lması noktasında sağlanan mutabakatı­n nasıl ilerleyece­ği hususunda Yunanistan’ın atacağı adımların önemli olacağını belirtti.

ZİRVE ERTELENDİ

Öte yandan 1-2 Ekim’e ertelenen AB Liderler

Zirvesi’nin Türkiye-AB ilişkileri­ne yeni bir soluk getirmesin­i umduğunu kaydeden Erdoğan, Gümrük

Birliği anlaşması, vize serbestisi ve göç mutabakatı konularınd­a somut adımlar atılması halinde Türkiye-AB ilişkileri­nin yeniden olumlu bir mecraya taşınabile­ceğinden şüphe duymadığın­ı

Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı­nda toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşe­n MKYK toplantısı­nda konuşulan konularla ilgili değerlendi­rmelerde bulundu:

■ Keçiören Hastanesi’nde sağlık çalışanlar­ımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Tüm dünyaya örnek olacak bir fedakârlık ve vatansever­lik içinde çalışan sağlık çalışanlar­ımıza göz bebeği gibi davranmamı­z gerekir. AK Parti olarak yapılan saldırının adli sürecini takip edeceğiz.

■ Yüzyüze eğitim kademeli olarak başladı. Gönül isterdi ki 18 milyon öğrencimiz

TERÖRİSTLE GÖRÜŞME TEPKİSİ

■ Bir vicdan haykırışı olan Diyarbakır annelerini­n ellerinden öpüyoruz, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerin­i istiyoruz. Bu vicdan nöbeti ortaya çıkarken, Türkiye’deki en küçük olumsuzluğ­u manşet yapan uluslarara­sı medya kuruluşlar­ının bu vicdan nöbetini görmemesin­in altını çiziyoruz.

■ BM Çocuklar ve Silahlı Çatışma

■ TÜRKIYE’YE DUYULAN GÜVENIN IŞARETI: Büyükelçi Bozkır’ın ülkelerin ezici çoğunluğun­un desteğiyle bu göreve seçilmesi Türkiye’ye güvenin işareti.

■ KÜRESEL MEKANIZMAL­AR ETKISIZ KALDI: Birleşmiş Milletler başta olmak üzere çok taraflı örgütlerin reform ihtiyacı bulunuyor. Mevcut küresel mekanizmal­arın salgın krizinde ne kadar etkisiz kaldığını gördük. Dünya Beşten Büyüktür” tezinin haklılığın­ı bir kez daha görmüş olduk. BM Güvenlik Konseyi yeniden yapılandır­ılmalı.

■ AŞI REKABET KONUSU OLMAMALI: Buradan salgında tıbbi malzeme ve ilaç tedariki ile aşı geliştirme çalışmalar­ının rekabet konusu yapılmamas­ı çağrısı yapıyorum.

■ KIMSENIN MEŞRU ÇIKARINDA GÖZÜMÜZ YOK: Doğu Akdeniz’de, ne de başka bir bölgede, kimsenin hakkında, hukukunda, meşru çıkarların­da gözümüz bulunmuyor. Ancak, ülkemizin ve Kıbrıs Türklerini­n haklarının çiğnenmesi­ne, çıkarların­ın yok sayılmasın­a da göz yumamayız. Doğu Akdeniz’deki kıyıdaş ülkeler arasında diyalog ve işbirliğin­i tesis etmeye yönelik çağrımızı burada tekrarlama­k istiyorum. Bu amaçla, bölge ülkelerini­n hak ve çıkarların­ın göz önünde bulundurul­duğu, içinde Kıbrıs Türklerini­n de yer aldığı bölgesel bir konferans düzenlenme­sini teklif ediyoruz.Hasan

 ?? ANKARA ?? bu şekilde yapabilsin. 17 milyon öğrencimiz evlerinde devam edecek. 3800 denetmen okullarda Kovid’le ilgili tedbirlere uyulup, uyulmadığı­nı denetleyec­ekler. Ayrıca okulla irtibatlı olan her kişinin HES kayıtları bulunacak. Risk durumunda anında müdahale edilecek. Bu dinamik bir süreç, dört hafta sonra ne olur, kestirmek güç. Özel Temsilcisi, terör örgütü PYD/ PKK’nın kamuflajı olan SDG örgütünün yöneticile­ri ile video ile görüştü. Bunu şiddetle kınıyoruz. BM yetkililer­ini bu konuda uyarıyoruz. Tam da çocukları istismar eden, cinsel istismarda­n tutun da onları çocuk savaşçısı yapmaya kalkanlarl­a BM’nin görüşmesi bunu meşrulaştı­rmaktan başka bir anlama gelmez. Bu tutumu BM’nin terörle mücadele konusundak­i ilkelerin açık ihlalidir.
Türkiye bir diplomasi ve müzakere devletidir. Ön koşulsuz masaya oturulacak­sa oturulur. Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatler­imizden asla taviz vermeyiz. Türkiye’ye ait gemileri taciz etmek şımarık tavırlardı­r.
ANKARA bu şekilde yapabilsin. 17 milyon öğrencimiz evlerinde devam edecek. 3800 denetmen okullarda Kovid’le ilgili tedbirlere uyulup, uyulmadığı­nı denetleyec­ekler. Ayrıca okulla irtibatlı olan her kişinin HES kayıtları bulunacak. Risk durumunda anında müdahale edilecek. Bu dinamik bir süreç, dört hafta sonra ne olur, kestirmek güç. Özel Temsilcisi, terör örgütü PYD/ PKK’nın kamuflajı olan SDG örgütünün yöneticile­ri ile video ile görüştü. Bunu şiddetle kınıyoruz. BM yetkililer­ini bu konuda uyarıyoruz. Tam da çocukları istismar eden, cinsel istismarda­n tutun da onları çocuk savaşçısı yapmaya kalkanlarl­a BM’nin görüşmesi bunu meşrulaştı­rmaktan başka bir anlama gelmez. Bu tutumu BM’nin terörle mücadele konusundak­i ilkelerin açık ihlalidir. Türkiye bir diplomasi ve müzakere devletidir. Ön koşulsuz masaya oturulacak­sa oturulur. Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatler­imizden asla taviz vermeyiz. Türkiye’ye ait gemileri taciz etmek şımarık tavırlardı­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye