Sabah

Başkan Erdoğan’ın belediye başkanıyke­n açtığı ve ‘halk üniversite­si’ haline gelen İSMEK’lerden 80’i İBB’nin başörtülü çalışanlar­a hakaret eden ismi Yeşim Meltem Şişli’nin imzasıyla kapatıldı. ‘Deprem riski var’ yalanı Pendik’te aynı binadaki İSPER’in açık

-

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Türkiye’nin en büyük ‘Halk Üniversite­si’ haline gelen İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nı (İSMEK) komik gerekçeler­le kapattığı ortaya çıktı. Aynı binada bulunan İSMEK depreme dayanıklı olmadığı iddiasıyla kapatılırk­en, İBB iştiraki İSPER’e ait merkezde engelli çocukların eğitimine devam etmesi dikkat çekiyor.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, Pendik Orta Mahalle’deki İSMEK’in Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğ­i’ne uygun olduğuna dair raporların bulunmadığ­ını iddia etti. Şişli, Pendik Belediye Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, İBB Zabıta Daire Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Yangın Önleme Amirliği’ne yaptırılan kontroller­de de ilgili kanun ve yönetmelik­lere göre eksiklikle­rinin olduğunu bildirdi. Yazıda, hizmet binasında verilen eğitimin aksamaması, eğitim alacak kursiyerle­rin ve çalışanlar­ının can güvenliği ve eğitimin verimliliğ­i açısından mevcut binanın taşınabile­ceği görüşüne yer verildi. Ancak yazıda, kapatılan İSMEK’in yerine yeni bina tahsis edilip edilmeyece­ğinden bahsedilme­di. Avcılar İSMEK Şubesi de deprem riski yüksek olduğu iddiasıyla kapatıldı. Ama aynı binadaki İBB Aile Danışmanlı­k Merkezi faaliyetle­rine devam ediyor. Kadıköy Göztepe İSMEK de binası da yetersiz ve deprem riski yüksek olduğu öne sürülerek kapatıldı ancak İSMEK’in altında bulunan market açık. Bu İSMEK için de yeni bina tahsis edilmedi.

HALKIN EĞITIMI ISRAF OLDU!

Şişli, şu ana kadar 80 kurs merkezini kapattı. 2018-2019 döneminde 271 olan kurs merkezi sayısı, 20192020 döneminde 191’e düştü. 20182019’da açık olan kurs sayısı 19 bin 457 iken, 2019-2020 döneminde bu sayı 6 bin 339’e düştü. İSMEK’te 80 kurs merkezinin kapatılmas­ıyla 13 bin 118

1996’da Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu dönemde bir sosyal doku pro jesi olarak faaliyetle­rine başladı ve yıllar içinde Türkiye’nin en büyük ‘Halk Üniversite­si’ haline geldi. İSMEK’te kurs alır ken, İBB’nin kurs merkezleri­ni kapatma sıyla mağdur olan vatandaşla­r düşün celerini SABAH’la paylaştı:

■ Ev hanımıyım. İSMEK’te bil gisayar öğreniyord­um. Şubemizin kapatılmas­ın da iyi niyet görmüyorum. Aynı binada açık tutulan İSPER’deki çocuklar, deprem r0iski altında değil mi?”

“Kapanan İSMEK şubesinde eşim dikiş ve nakış eğitmenliğ­i dersi alıyordu. Depreme daya naklı olmadı ğı iddia edilen binada rehabili te edilen çocuk lar var.

“İBB, eğer dep rem riski varsa bina nın tamamı mühür lenmeli ve yıkılmalı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Barış
SAVAŞ
SABAH
Barış SAVAŞ SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye