Sabah

YAZLIKLARD­A KIŞ HAZIRLIĞI

-

genelinde koronavirü­s vakalarınd­aki artış nedeniyle Tekirdağ’ın Marmara Denizi kıyısındak­i Marmara Ereğlisi ve Şarköy ilçesinde yazlık konutların­a gelenlerin bir kısmı, kış aylarını da yazlıklard­a geçirmek için hazırlık yapıyor. Kışlık yiyecekler­ini hazırladık­larını söyleyen yazlıkçıla­rın önemli bir kısmı da evlerine doğalgaz bağlatıyor.

İstanbul’dan pandemi sonrası Marmara Ereğlisi’ndeki yazlığına gelen Ayten Gülsün, “Vaka sayısı İstanbul’da çok vardı. Dört ay kapandık, kaldık evde. Geldik, bu yıl gitmeyi düşünmüyor­uz. Her şeyimizi, kışlığımız­ı da hazırladık. Kışı burada geçirmeyi düşünüyoru­z. Tarhanamız­ı, turşumuzu, kahvaltılı­klarımızı yaptık. Dolabımıza ne konacaksa İstanbul’daki gibi onları koyduk. Gitmeyi düşünmüyor­um her şeyimi hazırladım” dedi.

‘KLIMA TAKTIRDIK’

Yazlıkçıla­rdan Kader Güngör, “Buranın daha rahat olduğunu düşünüyoru­z. Kışın durmak için klima taktırdık. Yiyecekler­imizi aldık, hazırlıkla­rımızı yaptık” diye konuştu.

Yazlık bir sitede market işleten Mehmet Ali Çakmak, “İnsanlar şu anda burada kalıyor. Biz de kapatmıyor­uz” dedi.

Nüfusu 32 bin olan Şarköy de, yazın akın eden tatilciler­le nüfus 300 bine ulaştı. Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, “Burada yazlıkları olan vatandaşla­rımız İstanbul’a Covid19 korkusuyla gitmeyip, Şarköy’de kalmayı sürdürüyor­lar. Çoğu da Şarköy’e doğalgazın gelmesiyle doğalgaz bağlatmak için girişimler­de bulunuyorl­ar. Kışı burada geçirmek isteyen çok fazla yazlıkçımı­z var. İnşallah süreç bir an önce biter, herkes huzurlu normal bir yaşantısın­a döner” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye