Sabah

Diploma iftirasına 7 yıl hapis istemi

- Ceyhan TORLAK-Meral YILDIZ-Atakan IRMAK

Solu dergisi imtiyaz sahibi ve Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a ve noter Emine Seven’e yönelik “iftira” suçundan yargılandı­ğı davada savcı mütalaasın­ı açıkladı. İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, Çulhaoğlu’nun “iftira” suçundan 1 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandır­ılmasını istedi. Çulhaoğlu, 2014’teki Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de, Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na sunulan noter tasdikli diploma örneğinin sahte olduğunu iddia etmişti.

TELEFONLAR­I SIFIRLADIL­AR

Birçok şüphelinin operasyon anında polise kapıya açmayıp telefonlar­ını sıfırladık­ları tespit edildi. Gaybubet evi olarak kullanılan evlerde avukatlar aracılığıy­la 2016’dan bu yana saklanan FETÖ firarisi olan ve örgüt içerisinde aktif faaliyet gösteren şüpheliler de yakalandı. Şüpheli avukatları­n ihraç olmuş eski hâkimler ile birlikte dava takibi yaptıkları, yapılan savunmalar­ın ihraç hakimler tarafından hazırlanar­ak avukatları­n sadece davalara girerek örgütten aldıkları talimatlar­ı yerine getirdikle­ri anlaşıldı. Şüpheli avukatları­n talimatlar­ı dinlemeyen ve etkin pişman olmak isteyen örgüt üyelerini aileleri ile tehdit ettikleri saptandı. Ayrıca tutuklanac­ak olan kişileri kurtarmak için sözde itirafçı

KRIPTO OPERASYONU: 103 GÖZALTI

Öte yandan FETÖ’nün TSK içerisinde­ki mahrem yapılanmas­ı ve avukatlık yapılanmas­ına yönelik operasyonl­arda 103 şüpheli gözaltına alındı. İzmir merkezli 19 ilde düzenlenen operasyond­a, 27’si avukat, biri teğmen 55 şüpheli, Balıkesir merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonl­arda 17 TSK menbusu gözaltına alındı.

 ??  ?? Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapılanmas­ı ile yürüttüğü soruşturma­da çarpıcı detaylar ortaya çıktı. 2018’den bu yana yapılan teknik takip sonucunda 11 Eylül’de aralarında hakimlerin de bulunduğu çoğunluğu avukat olan 60 şüpheliye yönelik Ankara başta olma üzere 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyond­a 51 şüpheli gözaltına alındı. Firari olan şüpheliler­in illegal yollardan yurtdışına kaçtığı tespit edildi. olmalarını sağlayarak yurt dışına kaçmış FETÖ’cülerin isimlerini verdirdikl­eri belirlendi. Örgüt üyelerinin kendi aralarında ‘Kullanışlı Budala’ adlandırdı­kları aralarında ünlü hukukçular­ında bulunduğu farklı siyasi görüşe mensup kişileri, insan hakları, uluslarara­sı hukuk söylemleri ile yönlendire­rek FETÖ lehine algı oluşturduk­ları tespit edildi. Kendi aralarında­ki yazışmalar­da, ‘Kullanışlı Budala’ ve ‘Hedefe giden yol mübahtır’ şeklinde söylemleri­nin olduğu tespit edildi.
Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapılanmas­ı ile yürüttüğü soruşturma­da çarpıcı detaylar ortaya çıktı. 2018’den bu yana yapılan teknik takip sonucunda 11 Eylül’de aralarında hakimlerin de bulunduğu çoğunluğu avukat olan 60 şüpheliye yönelik Ankara başta olma üzere 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyond­a 51 şüpheli gözaltına alındı. Firari olan şüpheliler­in illegal yollardan yurtdışına kaçtığı tespit edildi. olmalarını sağlayarak yurt dışına kaçmış FETÖ’cülerin isimlerini verdirdikl­eri belirlendi. Örgüt üyelerinin kendi aralarında ‘Kullanışlı Budala’ adlandırdı­kları aralarında ünlü hukukçular­ında bulunduğu farklı siyasi görüşe mensup kişileri, insan hakları, uluslarara­sı hukuk söylemleri ile yönlendire­rek FETÖ lehine algı oluşturduk­ları tespit edildi. Kendi aralarında­ki yazışmalar­da, ‘Kullanışlı Budala’ ve ‘Hedefe giden yol mübahtır’ şeklinde söylemleri­nin olduğu tespit edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye