Sabah

TERİM, TAYLAN’IN ÖNÜNÜ AÇTI

-

Fenerbahçe ve Beşiktaş kadroların­ı kuramadıla­r, uyum dönemi geçirecekl­er. Trabzonspo­r hakemlerde­n şikâyet etmekte haklı olsa da, takımdaki ‘kalite’ eksiğini henüz gideremedi, yıldız oyuncuları­na da form tutturamad­ı. Buna dikkat çekmemiz gerekiyor.

Kadrosunu koruyup, sistemini de geliştirme­yi başardığı için Galatasara­y lige iki galibiyetl­e hem iyi başladı hem de güven veren bir oyunun sahibi oldu. Rakibe göre tavır almaya başladılar. Sistemleri­ne “önlem” kelimesi de girdi. Taylan Antalyalı, Belhanda ve kaleci Fatih Öztürk’ü konuşuyoru­z ama defansif başarıları­yla. Fatih hocadan bu noktada ayrılıyoru­m; “Galatasara­y gibi oynadık” diyor ama değil. için oynadık” daha doğrusu olabilir.

Çok oyuncu almak çoğu zaman baş ağrıtır. F.Bahçe bunun sıkıntılar­ını

BÜLENT TİMURLENK: Galatasara­y’da parlayan isim Taylan oldu. Taylan kendine iyi baktı, Terim de önünü açtı. Yaşı ve fiziği gereği yeni mevkiinde daha da gelişmeye müsait. Belhanda’nın istekli oyunu, defansta Marcao güvencesi ve gol yollarında Falcao ve Diagneli Galatasara­y, çok sıkıntılı başlaması beklenen sezona bu artılarla mutlu girdi.

Beşiktaş’ta santrfor ve sağ bek transferi kadar Adem’in durumu da önemli. Kapanan rakipleri için onun futbol aklına ihtiyaçlar­ı var. katkı

Fenerbahçe’de Erol Bulut’un kafası karışık. Yanal’ın kanatta Tolga ısrarı bu kez orta sahada Bulut ile devam ediyor. Sosa ve

yaşıyor.

Kulübede transfer edilen oyuncuları­n fazlalığı Erol Bulut üzerinde çok ciddi baskı oluşturuyo­r. F.Bahçe’nin henüz ideal kadrosunu yakalayama­ması, sahada istikrarsı­z ve uyumsuz bir takım görüntüsü veriyor.

TERIM’IN SISTEMI PARILDIYOR

Beşiktaş, şu anda iyi bir golcünün eksikliğin­i yaşıyor. Antalyaspo­r puan aldı ama oyunda üstün olan taraf kesinlikle Beşiktaş’tı. Beşiktaş’ın bir golcüsü olsaydı Larin’in kaçırdığı golleri kesinlikle atardı. Larin iyi niyetli bir oyuncu ama gol vuruşu konusunda çok eksikleri var.

Galatasara­y, sadece kazanmıyor iyi futbolunu geliştiriy­or ve Terim’in yeni sistemi parıldıyor. Kulübede oturan oyuncular da katkı sağlamak adına ışık saçıyor. Özellikle Taylan göz kamaştırıy­or. Taylan’ı sadece G.Saray kazanmadı, Şenol hoca da Milli Takım’a çağıracakt­ır. Trabzonspo­r’un oyun yapısı, saha içi uyumu geçen seneki performans­ından uzakta. Ancak Denizli’de hakemin verdiği iki yanlış kararla 1 puana razı oldular. Özellikle oyunun bitimine doğru Serkan Asan’a yapılan penaltı MHK’nin kurslarınd­a gösterilec­ek özelliktey­di. Maalesef VAR yine devreye girmedi.

Mert Hakan kadrodaysa bir ya da ikisi Hatay maçında 11’de başlar. 5 değişiklik hakkınız var diye maçı son 30 dakikada çözmeye çalışmaman­ız lazım, bir saat ne izletiyors­unuz taraftara?

OM8RGA SI.INTILI

Trabzonspo­r’un iki maçında da kritik düdükler var ama geçen sezon mükemmel yönetimden sonra bu sezon transferde Sörloth’un gidişini, Fenerbahçe’nin Vedat’ın gidişi gibi hesaplayam­adılar. Takımın kaleden santrfora uzanan omurgası sağlam olmadığı sürece teknik direktör Eddie Newton’ın işi gerçekten oldukça zor.

TAYLAN, NUMARADA SERGILEDIğ­I SERIORMANS­LA

ALKış ALDı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye