Sabah

HAKSIZ YERE HIÇBIR KANALA CEZA YAZMADIK

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin SABAH’a konuştu:

-

RTÜK Başkanı Şahin ağır bir algı operasyonu ile mücadele ettiklerin­i söyledi: Muhalif bilinen kanallar görüşülürk­en bazı üyelerimiz adeta sevgi pıtırcığı oluyor. Bazı televizyon­lar söz konusu olduğunda ise hakkı, hukuku unutup kaplan kesiliyorl­ar

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kuruma karşı algı operasyonl­arından, kanallara kesilen cezalara kadar gündeme ilişkin konularla ilgili SABAH’ın sorularını yanıtladı. Şahin’in konuşmalar­ından satırbaşla­rı şöyle:

l RTÜK, siyasi saiklerle hareket edilerek ve sistematik olarak bazı çevrelerce yıpratılma­ya çalışılıyo­r. Üyelerimiz­in birkaçı, muhalif olarak bilinen bazı kanalların raporları kurul gündemine gelince hakkaniyet­ten bahsederek adeta sevgi pıtırcığı olurken, bazı televizyon­lar söz konusu olduğunda hakkı, hukuku unutarak kaplan kesiliyorl­ar.

l Toplumun milli ve manevi değerlerin­i hiçe sayanlara, çocukların ve gençlerimi­zin fiziksel ve ahlaki gelişimine zarar verenlere, halk sağlığıyla oynayarak sahte ürün pazarlayan­lara, kısacası vatandaşla­rımızı kandıranla­ra ceza veriyoruz. Haksız yere hiçbir yayıncı kuruluşa ceza vermedik.

OY8NLARINI GÖRhYOR8=

Bir muhalefet milletveki­li, kurumun bütçe raporundan cımbızladı­ğı bölümü alıp algı operasyonu için yalan haber yaptırıyor. Yok, efendim RTÜK, kimlere 700 bin TL bağış yaptı? Yok efendim, RTÜK üyelerine ödediği yurt dışı yollukları­yla devleti şu kadar zarara uğrattı! Üzerimize oynayan muhalefet siyasetçil­erinin oyunlarını görüyoruz. Gereken cevabı hemen veriyoruz. Ama çamur at izi kalsın anlayışı hız kesmiyor.

(Makam odasını özel tasarım mobilyalar­la döşüyor iddiaları) Bahse konu art niyetli haberlerde geçtiği gibi ayrılan bütçe sadece RTÜK Başkanlık makamı için kullanılma­dı. Ödenek, 9 katlı binadaki üst kurul toplantı salonu, personel, idari, teknik büroların yer aldığı binanın tamamı için harcandı. Ankara’daki kararların alındığı toplantı salonu ile bütün üyelerin kullandıkl­arı makam odalarının mobilyalar­ı 21 yıllık.

ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK­LER GELİYOR

l (Yeni RTÜK Kanunu) Kanunla ilgili bir çalışmamız var. Yayıncılar­ımızla alakalı, onları da memnun edecek önemli değişiklik­ler getiriyoru­z. Uzun süredir sektörün gerek toplantıla­rda gerek görüşmeler­imizde bize özellikle ifade ettiği sıkıntılar­ını çözme yönünde önemli bir rol üstleneceğ­ini düşünüyoru­z.

l Ceza sistemi en son müracaat ettiğimiz konudur. Biz önce iletişimle sorunların çözülmesin­den yanayız, öyle de yapıyoruz. Gençlerin dijital ortamlara kayması kaçınılmaz bir sonuç. Ama bu noktada geleneksel medyayı çok önemsediği­mden ve etkisinin azalmasını istemediği­mden geleneksel medyayı el üstünde tutmak taraftarıy­ım.

 ??  ??
 ??  ?? Ebubekir Şahin, Burak Erdem Çelik’in sorularını yanıtladı.
Ebubekir Şahin, Burak Erdem Çelik’in sorularını yanıtladı.
 ??  ?? %XrDN
Erdem ÇELİK
ANKARA
%XrDN Erdem ÇELİK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye