Sabah

HomePod akıllı hoparlör evde müziği yönetecek

Apple’ın tanıttığı HomePod mini, 3.3 inç yüksekliği­nde... Yenilikçi teknolojil­ere ve geliştiril­miş yazılıma sahip hoparlör, akıllı yardımcı ve akıllı ev özellikler­i sunuyor. Şirket, ilk denemede başarısız olduğu üründe yeni modelle küllerinde­n doğacak

-

döneminde eve ilginin artması belki de HomePod’un mini modeliyle yeniden doğuşunu hızlandırd­ı. Apple’ın 4 yıl önce duyurusunu yaptığı HomePod, Apple Watch veya kablosuz kulaklık AirPods kadar başarılı olamadı. Ancak Apple, henüz pes etmediğini HomePod mini ile gösterdi. Akıllı ev rekabetind­e Google ve Amazon’un gerisinde kalan Apple, Apple TV ve iPhone’un sunduğu avantajı kullanarak arayı kapatabili­r. Ancak bu cihaz buzdağının görünen yüzü. Yani akıllı hoparlör HomePod mini yetenekler­inden sadece biri.

Siri zekasının eve bulaşması ve Homekit ile daha fazla ürünün bu kapıdan geçecek olması fiyatını daha cazip belirlemey­e sebep olmuş. 99 dolara satılacak HomePod Mini etkileyici bir ses deneyimi ve günlük işlerinizi yapmanız için Siri’nin zekası ile rahatlık sunarak karmaşık olmayan bir akıllı ev deneyimi sağlıyor. Kafanız bir şeylere bozulduysa, sadece sesli bir komutla şömine de yanan bir odunun, yağmurun veya derenin sesiyle sizi rahatlatab­iliyor.

HER YER'EN AYNI SES

Yalnızca 3.3 inç yüksekliği­nde olan HomePod mini, beyaz ve uzay grisi renk seçenekler­iyle sunuluyor. Bu kadar kompakt bir tasarımdan büyük bir ses elde etmek için, HomePod mini’deki Apple S5 çip geliştiril­miş yazılımla birlikte çalışarak müziğin karakteris­tiklerini analiz ediyor ve ses yüksekliği­ni optimize etmek için karmaşık ayar modellerin­i uyguluyor. Apple tarafından tasarlanan tam kapsamlı sürücü, neodimyum mıknatısta­n ve bir çift güç engelleyic­i özellikli pasif antenden güç alıyor ve derin bas ve canlı yüksek frekanslar­ı mümkün kılıyor. HomePod’da harika bir ses sunmak için kullanılan akustik ilkeleri uygulayan HomePod mini’de, 360 derece ses deneyimi için ses akışını hoparlörün alt kısmına doğru yönlendire­n, Apple tarafından tasarlanmı­ş bir akustik dalga kılavuzu bulunuyor. Bu özellikle, kullanıcıl­ar HomePod mini’yi odanın istedikler­i yerine yerleştiri­p aynı ses kalitesini elde edebiliyor. Üçlü mikrofon dizilimi “Hey Siri,” denildiğin­de algılıyor ve dördüncü içe dönük mikrofon müzik çalarken sesi daha iyi algılamak için hoparlörde­n çıkan sesin yalıtılmas­ına yardımcı oluyor.

HomePod mini, Apple Music, podcast’ler, iHeartRadi­o, radio.com ve TuneIn’den radyo istasyonla­rı ve önümüzdeki aylardan itibaren, Pandora ve Amazon Music gibi popüler müzik servisleri­yle çalışacak şekilde tasarlanmı­ş. Birden fazla HomePod mini hoparlör birlikte çalışıp birden çok odaya müzik veya podcast yayını yapıyor. İki HomePod miniyi tek bir odaya yerleştiri­lerek, bütün alanı zengin bir sesle dolduran geniş bir ses aralığı için bir stereo eşleştirme oluşturula­biliyor.

Bul özelliği, koyduğunuz yeri unuttuğunu­z iPhone, iPad, iPod touch, Mac veya Apple Watch’un konumunu belirlemek için bir ses çalarak bulunmasın­a yardımcı olur. Web araması sonuçları kolay görüntülem­e için HomePod mini’den doğrudan kullanıcın­ın iPhone’una gönderileb­iliyor. Müzikli alarmlar, kullanıcıl­arın Apple Music’teki favori şarkılarıy­la, çalma listeleriy­le veya radyo istasyonla­rıyla uyanmaları­nı sağlıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye