Sabah

‘BU VAHŞETE SESSİZ KALAN CİNAYETE ORTAKTIR’

KATİLLERİN İNLERİ YERLE BİR

- ANKARA

Ermenistan, kadın, çocuk, yaşlı demeden yine masum sivilleri vurdu ve kirli yüzünü gösterdi. Bunun adı kalleşlik, korkaklık, hak hukuk tanımazlık­tır.

Ermenistan’ın bu kalleşlikl­erine sessiz kalan uluslarara­sı camiaya rağmen Türkiye her şartta Azerbaycan’ın yanında.

Ermenistan ordusu Hocalı’da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işledi. Bu katliamlar karşılıksı­z kalmayacak­tır.

■ Ermenistan terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu alçaklığı lanetliyor­um.

Ermenistan ve destekçile­ri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidi­r.

■ Cephe hattında kahraman Azerbaycan Ordusu’nun önünden kaçan Ermenistan, bir kez daha namertçe ve korkakça Gence’de sivil yerleşim yerlerini füzeyle vurdu. Kardeş Azerbaycan bu alçaklığa cevabı cephede vermektedi­r.

Ermenistan savaş suçu işlemeye, sivilleri katletmeye devam ediyor. Çoluk çocuk demeden masum insanları öldürüyor. Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetler­e ortak olmak demektir. İnsanlıkta­n nasibini almayanlar işledikler­i suçun hesabını verecek.

Hâlâ bu savaş suçlarına göz yumanlar, uluslarara­sı hukuk önünde suç ortağı olarak itham olunacakla­rını da bilmelidir­ler.

ordusu, ikinci Gence katliamını­n ardından Ermenistan’a ait tünel şeklindeki mevzileri imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı “7 T-72 tank, 2 Grad füze sistemi, 8 D-30 ve 1 D-20 obüs, mühimmat taşıyan 10 araç yok edildi. Ermenistan’ın 5. muhrip alayı 1. taburu geri çekildi. 1. motorize alayından 300 Ermeni askeri mevzilerin­i bırakarak kaçtı. Cebrail’e hava saldırısı düzenlemey­e çalışan bir Ermenistan Su-25 savaş uçağı hava savunma sistemi

tarafından düşürüldü” açıklaması yaptı.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay:
Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay:
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye