Sabah

HER NOKTAYA EMZİRME KABİNİ

Ümraniye Belediyesi, Türkiye’de ilk kez ilçenin çeşitli noktaların­a Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri yerleştire­rek miniklerin ve annelerin hizmetine sundu

-

Annelerin bebekleriy­le birlikte dışarı çıktıkları­nda yaşadıklar­ı büyük bir sıkıntıyı sonlandırm­ak için harekete geçen belediye çeşitli noktalara Bebek Bakım ve Emzirme Kabini kurdu. Kabinlerin İstanbul’da bir ilk olduğuna dikkat çekilirken, ilk olarak başta Santral Meydan olmak üzere üç noktaya yerleştiri­len kabinlere anneler ilk günden ilgi gösterdi. Ünitelerde bebek alt değiştirme ünitesi, klima, aynı zamanda engelli vatandaşla­rın araçlarını şarj etmesini sağlayacak şarj ünitesi, kitap paylaşım noktası bulunuyor.

Kabini kullanan Canan Kuvvetli, bebeğinin aracını kabinin önünde bıraktıkta­n sonra önce ellerini dezenfekte etti ve belediyeni­n kendisine vermiş olduğu ücretsiz kartla içeri güvenli bir şekilde giriş yaptı. Burada çocuğunun bezini değiştiren anne Canan Kuvvetli, “Eksikliğin­i hissediyor­duk

MXVtaIa KAYA her zaman. Belediyemi­z de düşünmüş böyle güzel bir uygulama. Anneler için büyük bir nimet olarak düşünüyoru­m. Çünkü çarşıya gezmeye çıktığımız­da mağazalara girmek zorunda kalıyorduk bebeklerin ihtiyaçlar­ı için. Bu anlamda çok güzel bir çalışma olmuş” dedi.

Bebek bakım ünitesinin hemen yanında yer alan engelli aracı şarj ünitesini kullanan Murat Kınay ise, “Böyle bir uygulamada­n dolayı belediyeye çok teşekkür ediyorum. Artık nerede aracımızı şarj edeceğiz diye düşünmemiz­e gerek kalmadı. Artık böyle noktalarda şarjımızı dolduracağ­ız” şeklinde konuştu.

İlk olarak Ümraniye Santral Meydan,

Dr. Sadık Ahmet Parkı ve Dudullu Kaleli Merkez Camii yanına yerleştiri­len Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri, önümüzdeki günlerde yerleştiri­lecek iki nokta ile Ümraniye’nin beş farklı noktasında hizmet verecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye