Sabah

YUNANISTAN GÖÇMENLERE KARŞI DUVAR ÖRÜYOR

- BErCAn.tutAr@sABAH.Com.tr

Dağlık Karabağ sava şında destan yazan Azerbaycan ordusu kar şısında tutunamaya­n Ermenistan, sivil yerleşim yerlerine saldırarak terör estirmeye devam ediyor.

Geçmişte çocuk, kadın ve yaşlı demeden işlediği katliam lar hafızlarda ki yerini koruyan Ermenistan bir kez daha terör devleti olduğunu ispatladı.

Yıllardır ‘soykırıma uğradık’ diye ağlayanlar 10 ve 15 aylık günah sız bebekleri uykula rında vahşice katle diyor. Başını Fransa, ABD ve Rusya’nın çektiği Batılı suç ortak ları ise bu barbarlığa göz yumarak terörist Ermenistan’ın insanlık suçlarını destekleme­ye devam ediyor.

11 Ekim’de vuru lan Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence beş gün sonra 16 Ekim gecesi yeni den saldırıya uğradı. Uykularınd­a Ermenistan’ın ölüm kusan füze lerine maruz kalan ikisi bebek 13 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi yaralandı. Böylece 27 Eylül’den bu yana ölen sivil sayısı 60’a yaralı sayısı da 270’e çıktı.

Ermeni çeteleri, 1880’lerin sonunda ve 1900’ların başın da anne karnındaki bebekleri süngülerle öldürüyord­u. Batı’nın desteğiyle devletle şen bu çeteler şimdi ise ölüm saçan füzelerle uykularınd­aki bebekleri katlediyor.

★★★

Aradan bir buçuk asır geç mesine rağmen değişmeyen tek şey var, o da Ermeni terörizmi! Gence’de dün anne =üleyha ile 15 aylık bebeği aynı tabuta konarak toprağa verildi. Şahnazarov­a ailesinden geriye yetim bir kız çocuğu kaldı sadece. Bir aileye kıyameti yaşattılar.

1igar Askerova daha 15 yaşındaydı. Yaşasaydı bugün doğum gününü kutlayacak tı. Doğduğu gün öldürdüler.

Şimdi yok. Yakınların­a tarifsiz bir acı kaldı. Oğul ve baba olarak Timur Halidov babasını, eşini, oğlunu ve biri 10 aylık iki kızını kaybetti.

Kimsesi kalmayan Halidov’a bu dünyada Allah dışında artık kim teselli verebilir ki? Allah yar ve yardımcısı olsun. Eğer Halidov bir Azerbaycan Türk’ü değil de bir Ermeni, Rus, Fransız veya Amerikalı baba olsaydı Batılı ‘insan yiyiciler’ şimdiden dün yayı ayağa kaldırmışt­ı.

Fakat ölüm kusan Ermeni füzeleri ve ölen de Azerbaycan Türk’ü olunca Batı dünyası zevkle üç maymunu oynuyor.

★★★ Unutmayalı­m ki şimdiki Ermeni teröristle­rinin dedeleri 1914’te Kürt bebekleri ahırlara doldurup öldürmüştü. Aynı Ermenileri­n torunla rı

2020’de ise yine

19. yüzyılın sonu ile 20. yüz yılın başında Kafkasya’dan Doğu Anadolu’daki Ağrı Eleşkirt’e kadar yayılan Ermeni katliamlar­ından bizim aile de nasibini aldı.

Üç ve beş yaşındaki iki kardeşi uykusunda süngülenip öldürülen kundaktaki 30 günlük anneannem Goze ise sağ kurtulmuş tu. Bana her masal anlatışınd­a o güzel yüzünden gözlerimi ayıra maz özellikle de Ermeni çetecileri­n alnında kırdığı cam şişesinin bırak tığı o kurumuş bir nehir yatağını andıran derin izde perilerle nefes kesen yolculukla­ra çıkardım.

Batı dünyası dün oldu ğu gibi bugün de silahlandı­rdı ğı Ermenileri­n günahsız bebeklere yönelik sistematik terörizmin­i gör mezden geliyor. Biliyoruz ki düş man mert olsaydı savaşın bile bir hukuku olduğunu bilir di. Unutmayalı­m ki düşmanın mayasında kalleşlik var. Zira bu savaşı Ermenistan 27 Eylül’de sivillere saldırarak başlattı.

Ne var ki Ermenistan ile suç ortakları artık deşifre oldu. En hazini de ABD. Sivilleri katle den Ermenistan’ın füzeleri yerine kafayı daha test aşamasında­ki S-400’lere takmışlar.

Fakat hiçbir ilke ve değer tanı mayan bu kalpsiz ve maneviyats­ız devletler eninde sonunda batacak. Günahsız bebekleri vahşice katleden Erivan ve destekçisi Batılı ülkeler bu terörizmin hesabını bir gün mutla ka verecektir.

 ??  ??
 ??  ?? BErCAn TUTAR
1990’larda bu kez Türk bebekleri duvarlara çivileyip katletti.
Türk bebekleri uykusunday­ken füzelerle parçalıyor­lar.
BErCAn TUTAR 1990’larda bu kez Türk bebekleri duvarlara çivileyip katletti. Türk bebekleri uykusunday­ken füzelerle parçalıyor­lar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye