Sabah

HAKSIZLIK OLUR

-

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbaka yım da “Bireysel hataların yanı sıra, sistemin boş luk ve eksiklerin­den faydalanan zümrelerin yarat tığı tahribatın bedellerin­in de tüm müteahhitl­ik sektörüne ödetilmesi de büyük haksızlık olur. Bu zümrelerin de vicdan muhasebele­rini yaparak varsa bir borçları, bu seferberli­k onların borçlarını ödemeleri için bir fırsat olacaktır” dedi.

Rüzgâr Enerjisi

Birliği'nin dijital ortamda düzenlediğ­i 9. Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de kurulu gücün ekim sonu itibarıyla 8 bin 330 megavata ulaştığını belirterek, "Ekim sonu itibarıyla toplam kurulu gücümüzün yüzde 9'u ve yenilenebi­lir enerji kurulu gücümüzün 17.5'i rüzgâr enerjisind­en oluştu. Temennimiz yakın zamanda 10 bin megavat sınırını aşabilmek” dedi.

“Rüzgârı, Türkiye'nin ikinci otomotiv sektörü yapmaya niyetliyiz” mesajı veren Dönmez, Milli Enerji ve Maden Politikası açıklanmad­an önce 38 bin 900 megavat olan yenilenebi­lir enerji kurulu gücün 3 yılda 47 bin 671 megavata yükseldiği­ni belirtti. Türkiye'nin rüzgâr enerjisi sektöründe 15 bin kişinin istihdam edildiğini belirten

Dönmez, sektörün yüzde 55-60 yerlilik oranıyla enerji teknolojil­erinin yerlileşti­rilmesinde başı çektiğini anlattı.

Dönmez, bu alanda 80'in üzerinde üretim yapan firma bulunduğun­u ifade etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise Türkiye'nin rüzgâr türbini ekipman üretimi yapan büyük ölçekli tesisleriy­le Avrupa'da ilk 5'te yer aldığını belirterek, “Hem kara hem deniz üstü rüzgar türbin ekipmanlar­ının üretiminde, yurtiçi sanayimizi rekabetçi bir noktaya taşımayıhe­defliyoruz” dedi.

KORONAVIRÜ­STEN koruma amaçlı kullanılan maskelerin altın ve gümüşü de yapıldı. İstanbul FatihEminö­nü'ndeki gümüş ustası Sabri Demirci, 999 ayar gümüş maskeyi 1.500 TL'den, altın maskeyi de 20 bin tl'den satacaklar­ını söyledi. Gümüş maskenin üzerinde hiçbir şekilde bakteri ve mikrop barındırma­yacağını anlatan Demirci, şöyle devam etti: “20 gram bir ağırlığı var.

18 AYAR,

GRAM

Demirci, "Bu maskeler kendi sanal mağazamız ile uluslarara­sı sanal mağazalar ve gümüş ve altın satan dükkanlard­an temin edilebilir. Şu an 300'e yakın maske ürettik. Haftalık üretimimiz 150-200 civarı olacak. Altın maske ise 25 gram geliyor. Onun da fiyatı 20 bin lira. Altının gramı 465 lira olduğu için... İşçiliği de biraz daha uğraştırıy­or" bilgisini verdi.

 ??  ??
 ??  ?? Fatih Dönmez
Fatih Dönmez
 ??  ?? Mustafa Varank
Mustafa Varank

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye