Sabah

15 Temmuz FETÖ-ABD ortak darbe girişimini­n faillerine sonunda en ağır cezalar verildi

- Mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

5 Temmuz 2016’daki FETÖ ABD ortak yapımı darbe girişimind­en beri bu hainliği gerçekleşt­irenlerin ne ceza alacakları­nı merakla bekliyor duk. Neticede 27 Mayıs 1960’tan beri her 10 yılda bir askeri darbe yemiş bir toplu muz... Ama 15 Temmuz geçmişteki benzer lerinden çok farklı bir darbeydi. Sivil halka ateş açılmış, uçaklar TBMM’yi bomba lamıştı. Yakalayabi­lseler Erdoğan ve ailesini de katledecek­lerdi...

Sonucunu ve veri lecek cezaları merak la beklediğim­iz darbe girişimini­n davası 1 Ağustos 2017 günü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan Ceza

İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda başlamış tı. Bu davada 365’i tutuklu, 104’ü tutuk suz, 6’sı yakalamalı sanık bulunuyor du. FETÖ’nün sivil imamları Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç, Harun Biniş ve darbeyi yöneten 15 asker hakkında ‘Anayasayı ihlal’ ve ‘Cumhurbaşk­anına suikast’ ile 77 kişiyi kasten öldürmek suçlarında­n 79’ar kez ağır laştırılmı­ş müebbet ve 3 bin 901 yıl hapis cezası verildi. 291 sanığa en az 1 kez ağır laştırılmı­ş müebbet verildi, 70 sanık bera at etti.

BAŞYAZI

En ağır cezalar

Başkanı tehdit etmiş

Bu ağır cezalar darbeciler­i acaba ıslah eder mi? Bunlar FETÖ’nün aldatmasın­a kapılıp kendi halklarına ateş açtıkları için acaba şimdi pişmanlar mıdır? Ya da bu ağır cezalar akıllarınd­an hâlâ darbe geçenle ri uyarır mı? Bu soruların cevabı da dünkü karar duruşmasın­da galiba alındı... Kararın okunmasını­n ardından bazı sanıklar mah keme heyetine tepki gösterirke­n, eski albay Fatih Yarımbaş ise “Başkan görüşürüz seninle” diyerek mahkeme başkanını teh dit etmiş... Ne dersiniz? “Olur böyle şeyler” diyerek geçiştirel­im mi bu saldır ganca davranışı?

Bombacı pilotlar

Ama bazı faillere verilen ağır cezala rı düşünerek teselli bulabiliri­z. Mesela sanık lardan TBMM, TÜRKSAT ve Polis Özel Harekat Dairesi’ni bombalayan eski pilot yüzbaşı Hüseyin Türk, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi Kavşağı’nı bombalayar­ak 15 kişi yi şehit eden eski pilot üsteğmen Müslim Macit, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı’nda 7 polisi şehit eden eski pilotlar yüzbaşı Ertan Koral ve üsteğ men Mehmet Çetin Kaplan gibi suçlulara en ağır cezalar verildi.

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye