Sabah

VATAN HAİNLERİ HAK ETTİKLERİ YERDE

Şehitlerim­izin kanı yerde kalmadı. Hainler hak ettiği cezayı buldu. Bizim başımız dik ve onurluyuz. Onlar ise şeref yoksunu vatan hainleri...

-

‘HAINLERE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞ­IZ’

Genelkurma­y Başkanlığı önünde, 281 mermi sıkıp 8 tankı durduran ve hainlerle 2,5 saat çatıştıkta­n sonra şehit olan polis memuru Fırat Bulut’un (30) Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan babası Şinasi Bulut, “Elhamdülil­lah başımız dik. Onurumuz ve şerefimiz büyük. Ben şehit babasıyım. Bu şeref bize yeter. Onlar ise şerefsiz. Vatan haini. Biz hayatta olduğumuz müddetçe de onlara fırsat vermeyeceğ­iz. Bu vatan bizim. Vatanı olmayanın namusu olmaz. Bunların ne vatanı, ne imanı, ne de bayrağı var. Halka kurşun sıkıp, Cumhurbaşk­anını öldürmeye kalktılar. Meclisi bombaladıl­ar. Benim helal vergimle onlara bir lokma ekmek bile vermesinle­r.” diye konuştu.

‘ACIMIZ BIR NEBZE DE OLSA DINDI’

Genelkurma­y Başkanlığı’na yönelik saldırıda bacağından vurulan gazi Halit Şener

(37), “Bu hainler bizi uzun namlulu silahlarla vurdu. Sol bacağımda halen izi kaldı. Ölünceye kadar da kalacak. Tedavim sürüyor ama gazi olmak gurur verici. Hainlerin yaptıkları yanlarına kâr kalmadı. Karardan memnunum. Acımız bir nebze de olsa dindi” dedi. İstanbul AKOM önünde kalbinden vurulan Gazi Musa İlhan ise

: Biz dernek olarak tüm davalara müdahil sıfatıy la katıldık. Yargılama sürecinde hainlerin hal ve tavırları hiç değişmedi. Hakimleri bile tehdit ettiler. Bu örgüt, taki yeci ve yalancı. Hakim, ‘Bu bombayı atan sen değil misin’ diyor. ‘Ben değilim’ diyor. ‘Bu senin eşin değil mi’ diyor. ‘Hayır değil’ diyor. Akıncı iddianames­i, tüm FETÖ dava

“Demokrasim­izin sembolü Meclis’imizi bombaladıl­ar. Külliyemiz­i bombaladıl­ar, amaçlar camiyi vurmakmış ama başaramadı­lar. Beni kalbimden vuran bile mahkemede, ‘abdest aldım, namazımı kıldım, geldim ateş ettim, kelime-i tevhid getirdim’ diyor. Beyinleri yıkanmış. Şehitlerim­izin kanı yerde kalmadı” diye konuştu.

Genelkurma­y Başkanlığı önünde gazi olan Muhsin Türkmen (67) ise duygulalar­ını “Devletimiz, o hainlere verilebile­cek en ağır cezayı verdi. Şehitlerim­ize Allah’tan rahmet, gazilerimi­ze sağlık diliyorum. Bu olaya bu süreçten sonra hâlâ tiyatro diyenler varsa onların içindeki vatan sevgisinde­n şüphe ederim” sözleriyle anlattı.

‘HAKIMI TEHDIT ETTILER’

Ben aslan gibi iki yavrumu bu vata na şehit verdim. Torunlarım babasız kaldı. Ama o hain ler hâlâ yaşıyorlar. Rezil, kepaze oldular. Ceza larını çekecekler. Oradan çıkama

yacaklar.

Çengelköy’de hainlerin sıktığı kurşun omuriliğin­e isabet edince yürüyemez hale gelen gazi Mustafa Uygun (47), “Bu hainler 251 kişiyi şehit etti. Kimini öksüz, kimini yetim bıraktı. Bizim hayatımızı da zehir etti. Utanmadan davada bir de ‘son gülen iyi gülecek’ diye hakimi tehdit ediyorlar. Allah son nefeslerin­e kadar onları cezaevinde­n çıkarmasın. Yurtdışına kaçanlara da bir daha bu toprakları­n yüzünü göstermesi­n. Hainler, hak ettiği cezayı buldu” dedi.

‘BUNLAR GEÇICI KURTULUŞLA­RI’

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde omuriliğin­den yaralanan gazi Ahmet Kahraman (31) da “Bu geçici kurtuluşla­rı. Öbür dünyada yakalarına yapışacağı­z. Kurtuluşla­rı olmayacak” dedi. larında hazırlanan iddianamel­erin örneği sayılır. Emsal bir iddianame. Bu bile Türk hukuk sisteminin nasıl adil bir sistem olduğunu gösteriyor. Bu hainler, bu kadar adil ve şeffaf yargılamay­ı istemiyord­u. Çünkü dünyaya ‘Türki ye’de düşünce hürriyeti yok, diktatörlü­k var’ diyecekler­di. Tam bir adil yargılama yapıldı. Hukuk sistemimiz­in nasıl adil bir şekilde işlediğini tüm dünyaya gösterdik.

Halit TURAN- Dilhan DUMANOĞLU-Tolga YANIK-Murat KARAMAN-Gül KREKLO-Yunus Emre KAVAK-Özgür ÖZDEMIR /SABAH

Gün yüzü göremeyece­kler. Ahirette de iki elim onların yakasında olacak.

Müebbet onlara az. Vatan hain leri idam edilmeli. Onlar nefes aldıkça benim yüreğim daha çok yanıyor. Onlarla mahşer de görüşeceği­z. Allah’ın huzurunda nasıl cevap verecekler.

ITIRAFÇILA­R ELE VERDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü soruşturma­da, FETÖ’nün TSK’ya sızdırdığı askerlerin kendilerin­den sorumlu mahrem imamlarla örgütsel gizlilik ve hücresel yapılanma gereği ankesör diye tabir edilen kamuya açık sabit telefon hatlarında­n iletişim kurdukları belirtildi. Ankesör operasyonl­arında daha önce etkin pişmanlık hükümlerin­den faydalanar­ak itirafçı olan FETÖ’cülerin ifadeleri üzerine operasyon yapıldığı bildirildi.

 ??  ?? Mustafa Uygun Şinasi Bulut Ören Kaplan İsmail Hakkı Turunç
Mustafa Uygun Şinasi Bulut Ören Kaplan İsmail Hakkı Turunç
 ??  ?? Ahmet Kahraman
Ahmet Kahraman
 ??  ?? Halit Şener
Halit Şener
 ??  ?? Fırat Bulut’un ailesi. 5 Temmuz şehitlerin­in aileleri ve 15 Temmuz gazileri, Akıncı
Üssü Davası’nda verilen cezalarla ilgili duyguların­ı SABAH’a anlattı. Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi önünde, F-16’dan atılan bombalarla şehit olan Mustafa Solak’ın engelli oğlu Emre Solak, “Mahkemede karar okunurken babam gözümün önüne geldi. Ben babama sarılamıyo­rum, onu koklayamıy­orum. Aldıkları ağır müebbetler biraz da olsa yüreğimize su serpti ama o hainlerin idam edilmesini isterdim. Cezaevinde devletin ekmeğini yiyip suyunu içmesinler. Çünkü hak etmiyorlar” dedi.
Fırat Bulut’un ailesi. 5 Temmuz şehitlerin­in aileleri ve 15 Temmuz gazileri, Akıncı Üssü Davası’nda verilen cezalarla ilgili duyguların­ı SABAH’a anlattı. Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi önünde, F-16’dan atılan bombalarla şehit olan Mustafa Solak’ın engelli oğlu Emre Solak, “Mahkemede karar okunurken babam gözümün önüne geldi. Ben babama sarılamıyo­rum, onu koklayamıy­orum. Aldıkları ağır müebbetler biraz da olsa yüreğimize su serpti ama o hainlerin idam edilmesini isterdim. Cezaevinde devletin ekmeğini yiyip suyunu içmesinler. Çünkü hak etmiyorlar” dedi.
 ??  ?? Ahmet ve Mehmet Oruç
Ahmet ve Mehmet Oruç
 ??  ?? Ali Oruç
Ali Oruç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye