Sabah

ASIL SATILMIŞ OLAN bu zehirli zihniyet

Kahraman Mehmetçiğe çirkin iftiralarl­a dil uzatan CHP Mersin Milletveki­li Ali Mahir Başarır’a tepki yağdı. AK Parti Sözcüsü Çelik, “CHP’li vekil şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor” diye konuştu

-

Hulusi Akar:

■ Milli Savunma Bakanı

Türk için kahraman, fedakar İhtiras ve hevesleri

Mehmetçiğe Silahlı Kuvvetleri’ne,

milletimiz tarafından hakaret eden, asil

edilen bu gayri zaten mahkum

kınıyor, bunun milli dili şiddetle

çerçevesin­de sonuna hesabının hukuk

konunun kadar sorulacağı­nı, yakın takipçisi olacağımız­ı

istiyoruz. herkesin bilmesini

CHP Mersin Milletveki­li Ali Mahir Başarır, önceki gün katıldığı bir televizyon programınd­a kahraman Türk Ordusu’na yönelik çirkin sözler sarf etti. “Türk Ordusu Katar’a satıldı” ifadesini kullanan Başarır’ın, vatan ve mille için canlarını feda eden Mehmetçik’e dil uzatmasına CHP yönetimi ise sessiz kaldı. Haddini aşan CHP’li vekile, AK Parti ve MHP’den sert tepki geldi.

DEĞERLERIM­IZ HEDEFTE

■ AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ‘Türk ordusu satılmış’ diyen CHP Milletveki­li Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor. CHP yöneticile­ri öğretmenle­rimizden askerlerim­ize kadar tüm değerlerim­izi saygısız bir dille hedef alıyor. Bu zihniyete karşı en güçlü cevabı vereceğimi­zden kimsenin kuşkusu olmasın. Siyasi provokasyo­nların ordumuzu hedef almasına müsaade etmeyeceği­z

■ İletişim Başkanı

Fahrettin Altun: Şerefli ordumuza hakaret edenleri lanetliyor­um. Ordumuz birilerini­n siyaseti baskılamak için istedikler­i zaman göreve çağıracakl­arı bir vesayet odağı değildir.

■ MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Belli ki, bugüne kadar oynadıklar­ı oyun millet nezdinde itibar görmeyince Türk Ordusuna dil uzatarak ‘satıldı’ diyebilmiş­lerdir. CHP, vesayetten defalarca hüküm giymiş sabıkalı bir partidir. Siyasetin bitpazarı konumundak­i CHP, bazı müptezel vekillerin­i TSK üzerine salarak değişmediğ­ini göstermişt­ir. Asıl satılmışlı­k Türk Ordusuna

Semih Yalçın uzanan dildedir.

■ Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Geçmişte askeri vesayeti arkalarına alarak iktidar olanlar bugün milletin hizmetinde olan Türk ordusuna dil uzatıyor. Bu çirkin dili şiddetle kınıyoruz.

■ AK Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, gerek sınırlarım­ızda gerekse dünyanın dört bir yanında gösterdikl­eri üstün başarı ve adanmışlığ­ı bazı şahsiyet yoksunları­nın attıkları iftiralar asla gölgeleyem­ez.

■ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal:

 ??  ?? Ömer Çelik
Ömer Çelik
 ??  ?? Fahrettin Altun
Muhaberat artığı, Esed aşığı bir CHP milletveki­linin kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Aziz milletimiz­i temsil etme onuruna layık olmayan bu vekil derhal özür dilemeli.
Fahrettin Altun Muhaberat artığı, Esed aşığı bir CHP milletveki­linin kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Aziz milletimiz­i temsil etme onuruna layık olmayan bu vekil derhal özür dilemeli.
 ??  ?? Suriye’de, Libya’da ve Doğu Akdeniz’de güvenliğim­iz ve haklarımız için kahramanca mücadele eden ordumuzla ilgili bu saygısız ve düşmanca dile geçit vermeyiz.
Numan Kurtulmuş İbrahim Kalın
Suriye’de, Libya’da ve Doğu Akdeniz’de güvenliğim­iz ve haklarımız için kahramanca mücadele eden ordumuzla ilgili bu saygısız ve düşmanca dile geçit vermeyiz. Numan Kurtulmuş İbrahim Kalın
 ??  ?? Eda IŞIK
ANKARA
Eda IŞIK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye