Sabah

ERMAN TOROĞLU

-

enerbahçe’nin Beşiktaş karşısında aldığı 4-3’lük mağlubiyet sonrası sarı-lacivertli kulübün yöneticisi Alper Pirşen çok sert açıklamala­r yaptı. Hakem yönetime tepki gösteren Pirşen şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle iyi bir futbol oynamadık, kötü bir galibiyet aldık.

Sporu saygı içerisinde götürmek istiyoruz ama bugün gördüğümüz sahne rezalet.

Önce sosyal medyada algı yarattılar, sonra Beşiktaş Başkanı bunu gündeme taşıdı. Hem Beşiktaş’la hem Federasyon’la görüştük, bu ayıbı kaldırın dedik. Bunlara hiçbir tepki gelmedi.

‘ŞAMPİYON OLACAĞIZ’

Beşiktaş yöneticisi ‘Biz hakemi konuşmuyor­uz’ diyor ama keşke konuşmasay­dık.

Biz bugün burada futbol izleyemedi­k.

Sahadaki antrenmand­an ziyade buna çalıştılar herhalde.

Arada düşmeler, kalkmalar olacak ama Fenerbahçe şampiyon olacak. Biz bu takıma inanıyoruz. Başarılı olacağız.

sezon başında kurduğu geniş kadro oynadığı ilk maçlar, Beşiktaş’ın zorlukları, milli aralar nedeniyle bir hafta oynanan bir hafta oynanmayan maçlar... Çok şeyler oldu. F.Bahçe için hep iyi şeyler yazdık ama nereye kadar? F.Bahçe-Konya maçına kadar... Bu maçta Fenerbahçe’nin maskesini düştü. Fenerbahçe’ye karşı nasıl oynanmalı dersini futbol kamuoyuna verdi.

Sonra geldik Beşiktaş-Başakşehir maçına. Burada da Beşiktaş ağır favori Başakşehir’e ilk 45 dakika öyle bir oynadı ki ’Müthiş’. İkinci yarı Beşiktaş’ın temposu düştü maçı zar zor kazandı. Bu iki maçı izledikten sonra dünkü maçtan önce, şu olur deme şansım kalmadı. Nitekim ilk yarı aynı Konyaspor gibi Beşiktaş da ayağa oynayarak müthiş futbol sergiledi. Ancak sonra 10 kişi kaldı siyahbeyaz­lılar. Larin alakasız bir pozisyonda kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı. Yani cepheden kaçan asker gibiydi.

Siyah-beyazlılar pes etmediler. Baya da iyi işler yaptılar. Bence 90 dakika boyunca hakem maçı durdurmada­n idare etmeye çalıştı hatalar da yaptı doğru ama maçın neticesine tesir edecek harekette maalesef yine büyük takım korkusuyla Mert Hakan’ı atamadı. Maçın dönüm noktasıydı. Bir de Beşiktaş hücumunda sarı kart için hücumu kesti, avantajı oynatmalıy­dı sonra gereğini yapmalıydı. Bu dakikadan sonra zaten futbolcu senin korktuğunu anlayınca sahada gerildiler.

Kenarda da hocalar gerildi. Bu maçın özeti şu: “Eğer Beşiktaş bu Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 11’e 11, 4-3 yenseydi çok özelliği olmazdı ama 10 kişiyle bu sonucu aldı mı çok şey söylenir; faturası da Erol Bulut’a çıkar. Cisse’yi kenara almak acemi bir hoca işidir. Çok geniş kadro dedik. Ama bu kadroyu kullanmak için tecrübeli bir adam lazım dedik. Erol, Alanya’da iyi işler yaptı ama geniş kadro çok teknik adam için ateşten gömlektir. Çok net gözüküyor Fenerbahçe’de bazı oyuncular oynanan oyundan ve mücadelede­n rahatsız. Birkaç maç daha böyle giderse su yüzüne çıkar. Sorumlusu Erol Bulut’tur. Dün gece Beşiktaş anasının ak sütü gibi 3 puanı çatır çatır mücadele ederek kazandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye