Sabah

İŞTE FETÖ’NÜN MİT’TEKİ KÖSTEBEĞİ

MİT TIR’larına yönelik FETÖ baskını, örgütün kurum içine sızdırdığı köstebekle gerçekleşt­i. MİT’teki köstebek, plaka ve fotoğrafla­rı örgüt imamlarına sızdırdı. Örgüt ise kumpas için harekete geçti

-

MİT TIR’larına yönelik FETÖ baskını, örgütün kurum içine sızdırdığı köstebekle gerçekleşt­i. Sertan Çetinkaya, plaka ve fotoğrafla­rı örgüt imamlarına sızdırdı. Çetinkaya 39 yıl hapis cezası aldı.

Fetullahçı Terör örgütünün (FETÖ) devlete karşı en büyük eylemlerin­den biri olan “MİT TIR’ları” kumpasında, örgütün MİT’e sızdırdığı köstebeği SABAH kamuoyuna ilk kez açıklıyor.

1 Ocak ve 19 Ocak 2014’te Hatay ve Adana’da MİT TIR’larının durdurulup aranmasına dair kumpasın en önemli isimlerden biri olan MİT’teki köstebeğin, TIR’ların plakasını ve içindeki görüntüler­i FETÖ’nün mahrem imamlarına gönderdiği, plakalarda­n yola çıkılarak örgütün Adana ve Hatay’da TIR’lara operasyon yaptığı ortaya çıktı.

KÖSTEBEK, İMAMLARA VERDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından gizlilikle yürütülen soruşturma sonrasında deşifre olan köstebeğin, o dönem MİT çalışanı olan Sertan Çetinkaya

(37) olduğu belirlendi.

Çetinkaya’nın MİT personeli olarak görev yaptığı dönemde devlet sırrı mahiyetind­eki bilgileri, bağlı olduğu FETÖ’nün MİT’ten sorumlu mahrem imamları Özgür Kaya ve Recai Polat’a aktardığı tespit edildi. Teşkilat içerisinde örgütün casusluğun­u yaptığı belirlenen Çetinkaya’nın, talimatlar­ı da mahrem imamlardan aldığı belirlendi.

Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Çetinkaya, 39 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıld­ı. MİT tırlarının durdurulma­sını organize ettikleri gerekçesiy­le FETÖ’nün 11 “sivil imamı” ile eski bir tuğgeneral­in de aralarında bulunduğu 50 sanıktan 27’sine geçen ay Adana’da yargılandı­kları davada 1 yıl ile ağırlaştır­ılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları verilmişti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sertan Çetinka ya, MİT içinde FETÖ’ye çalıştı.
Sertan Çetinka ya, MİT içinde FETÖ’ye çalıştı.
 ??  ?? Dilhan DUMANOĞLU
SABA+
Dilhan DUMANOĞLU SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye