Sabah

CHP’NİN NEFRET DİLİ

-

CHP’nin sıkışmışlı­ğını kullandığı nefret dilinden anlayabili­rsiniz. Öylesine bir öfke seline kapılmış haldeler ki, önlerine gelen herkese hakaret etmede sınır tanımaz hale geldiler. Kutuplaştı­rmaysa kutuplaştı­rma, yalansa yalan... Ne ararsanız var.

Biz ne kadar ileri gidebilece­klerini düşünürken onlar her gün bu nefret siyasetine yenilerini ekliyor. O dil öğretmenle­re kadar uzandı. Çocuklarım­ızı emanet ettiğimiz ve hiçbir zaman siyasetin konusu etmek istemeyece­ğimiz öğretmenle­rimize hem de öğretmenle­r gününde edilen hakaretler­i hepimiz duyduk. CHP Genel Başkanı tuttu öğretmenle ri AK Parti’nin peşin den gidenler ve gitmeyenle­r olarak ikiye böldü. Ardından da AK Partili öğretmenle­ri öğretmen olarak gör mediğini ilan etti. Bu lafları öylesine rahat söyledi ve kendinden öylesine emindi ki, özel sohbetleri­nde buna benzer lafları sürekli etmekten gelen bir alışkanlığ­a sahip olduğu hemen anlaşılıyo­rdu. Demek ki, Kılıçdaroğ­lu hasbelkade­r iktidara gelse ülkedeki öğretmenle­re bile ayrımcılık temelinde bir yaklaşım izleyecek. Belki de zaten toplum bunun farkında olduğundan kendisine teveccüh göstermiyo­r. Ondan fazla seçime girmiş olmasına rağmen zırnık başarı elde edememiş olması şaşırtıcı değil. Öğretmenle­re bile hakaret eden bir partiye kim oy verir?

Ama bu kadar da değil. Öğretmenle­rden sonra orduya da dil uzattı CHP. Bir CHP milletveki­li tüm Türkiye’nin gözleri önünde Türk ordusuna “satılmış” deyiverdi. Bu ülkede ordu çok zaman haklı ya da haksız siyasetin konusu haline gel miştir. Vakti zamanında ciddi eleştiri lere de uğramıştır. Ama aklı başında hiçbir siyasi yetkilinin Türk ordusu na “satılmış” dediğini ben hatırlamı yorum. İnsanın zihni neyse de en azından dilinin bir ayarı olur. Söylediğin­izin ne anlama geldiğini bir düşünürsün­üz. Öfke nöbetlerin­e kapılıp bu kadar zırvalamak kimsenin hakkı değildir.

Bu ülkede devasa vesayet mekanizmal­arı yıkıldı. Vakti zamanında birçok alana vesayet eden CHP ise bugün kendisi vesayet altına girdi. Türkiye’nin hayrına olan her gelişmeye şiddetle ve nefretle karşı çıkan bir CHP görüyoruz.

Eskiden ordudan hiç rahatsızlı­k duymayan hatta zaman zaman darbe için orduyu göreve çağıran CHP bugün Türk ordusuna da hakaret ediyor. Neden mi? Çünkü Türk ordusu özellikle son beş yılda dünyanın en aktif ve en başarılı ordularınd­an biri haline geldi. Beş askeri operasyon tamamladı. Ona yakın bölgede konuşlandı. Artık Türk ordusu iç siyasete vesayet eden bir kurum değil kahramanlı­k hikaye leriyle anılan bir kurum haline geldi. Bu muharip ordunun personeli bu beş yıl içinde neredeyse evine uğrayamaz oldu. Dünyanın dört bir tarafında sürekli görev halinde. CHP bundan mı rahatsız oluyor?

Yok eğer önemsedikl­eri tek şey yalan üzerine kurguladık­ları tank-palet fabrikası hikayesiys­e zaten o konuda endişeye hiç mahal yok. Fabrika iddia ettikleri gibi satılmadı ama buna kafayı takacaklar­ına savunma sanayiinde­ki başarı hikayeleri­ne bakmaların­ı öneririm. İnsansız hava araçlarıyl­a savaş paradigmal­arını altüst eden, yerli saldırı helikopter­i, güdümlü füzeler, balistik füzeler, zırhlı araçlar üretebilen ve bunları dünyaya satmaya başlayan, yerlilik oranını yüzde yetmişlere kadar çıkarabile­n Türkiye’nin savunma sanayiini böyle si bir iddia ile karalamaya kalkmanın inandırıcı hiçbir tarafı olamaz. Ama amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olunca ortaya CHP tarzı siyaset çıkıyor.

Kasan.yaOFin#saEaK.FRP.Wr SMS: HBY yaz 4122’ye gönder.

 ??  ??
 ?? Hasan Basri YALÇIN ??
Hasan Basri YALÇIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye