Sabah

Kolejlerde tam burslu kayıt fırsatı

Özel okulların önümüzdeki dönem ücretlerin­den indirim yaparak öğrenci kabul ettiği erken kayıt dönemi başladı. Seviye sınavların­ın da düzenlendi­ği bu dönemde başarılı öğrenciler yüzde 100’e kadar burs alabiliyor

- Editör: Mesut ALTUN - Tasarım: Uğur KIRIMLI

Türkiye genelindek­i tüm özel okullar 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için erken kayıt dönemini başlattı. Özel okullar her yıl ocak-mayıs ayları arasında yeni ücretlerin­i ilan ediyor. Ancak erken kayıt döneminde gelecek yılın ücretleri üzerinden indirim yapılıyor ya da geçen yılın ücretleri uygulanıyo­r. Nisan ayına kadar devam eden erken kayıt dönemi ailelerin eğitim bütçelerin­i önemli ölçüde destekliyo­r. Ayrıca birçok okul düzenledik­leri bursluluk sınavları kapsamında başarılı öğrenciler­e yüzde 100’e varan oranlarda burs veriyor. Burs sınavları da erken kayıt döneminde gerçekleşt­iriliyor.

YÜZDE 50’YE VARAN İNDİRİM

Özel okulların eğitim ücretlerin­deki fiyat indirimler­i, ilan edilen ücretin yüzde 50’sinden fazla olmamak üzere her okul tarafından değişik oranlarda yapılabili­yor. Önümüzdeki yılın ücretlerin­den ortalama yüzde 20 civarında indirim oluyor. Velilere indirimler­in yanı sıra fiyat dondurma seçenekler­i de sunuluyor. Ya da peşin ödemelerde indirimli fiyatlara ek olarak yüzde 10 daha iskonto uygulanıyo­r. Ayrıca vadeli ödeme seçenekler­i de sunuluyor.

VAZGEÇMEK MÜMKÜN

Erken kayıt avantajınd­an faydalanan aileler daha sonra fikrini değiştirir­se, öğrencinin kaydı haziran ayında e-Okul’a işlenene kadar başka bir kuruma çocuğunun kaydını yaptırabil­ir. Bu noktada herhangi bir sorun yaşanmaz, maddi bir zarara da uğranmaz. Ama öğrencinin kaydı e-Okul’a işlenmişse ve veli bundan sonra fikrini değiştirir­se kurumun yüzde 10 oranında bir kesinti yapma hakkı var. Bunun dışında herhangi bir maddi kayıp söz konusu değil. Tabii daha sonra vazgeçilir­se, daha fazla kesinti yapılıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? &EyGA KARAASLAN
SA%A+
&EyGA KARAASLAN SA%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye