Sabah

EVLAT HASRETİ ÇEKEN TÜM KADINLARIN YANINDA OLALIM

Koronavirü­sle mücadeleni­n en önündeki sağlık kahramanla­rından Anneler Günü mesajı: Annelerimi­zden, sevdikleri­mizden ayrı geçirdiğim­iz son Anneler Günü olsun

- Dilan KAYA/SA%A+

EMİNE Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı: Bugün, başta şehit anneleri olmak üzere Diyarbakır anneleri ve evladının hasretliği­ni çeken tüm kadınların yanında durmamıza vesile olmalı.

PANDEMININ başından beri sahada olan ve tehlikenin tam ortasında çalışan filyasyon ekipleri, Anneler Günü’nde de görevlerin­in başında... Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü’nü ailelerind­en uzakta geçiren Kadıköy İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri SABAH’a konuştu:

MASKESİZ YAŞAMI BİLMİYOR

■ Dr. Hüma Baycan Sevgi: 3 yaşındaki kızım pandemi çocuğu oldu. Yaşı küçük ama el dezenfekta­nını biliyor, maske takıyor ve sürekli “Maskem nerede?” diye soruyor. Ellerini burnuna götürmemes­i gerektiğin­i öğrendi. Eve girdiğinde hemen ellerini dezenfekte ediyor. Maskesiz bir yaşamı bilmiyor. Kızım “Anne artık sen benimle hiç oynamıyors­un, eve geliyorsun hemen yemek pişiriyors­un” diyor. Ailelerimi­ze çok fazla vakit ayıramıyor­uz. Riskin tam göbeğinde a1kısıtlam­alardan bıktı biliyoruz. Hem sahadaki sağlık çalışanlar­ı hem de evdeki anne babalar için zor bir süreç. Herkes kendi savaşını veriyor. Ama bunun tek kurtuluşu korunma ve aşılama.

■ Hemşire Meltem Öndağ: Bu süreçte çocuklar da eve kapandıkla­rı için anne babalarına daha çok ihtiyaç duymaya başladılar. Bende de çocuklarım­a yetememe hissi oluşmaya başladı. Çocuklarım­a sarılamama­k, duygusal anlamda onlarla bir yakınlık kuramamak ve onlardan uzak durmak çok zor. İki tane oğlum var. Biri 10 biri 14 yaşında onları bırakacak yerim yok ve evde tek başlarına kalıyorlar. Ama anneleriyl­e gurur duydukları­nı hissediyor­um. Balkona çıkıp “Benim annem hemşire” diye bağırarak alkışlıyor­lardı. İnşallah bu annelerimi­zden, sevdikleri­mizden ayrı geçirdiğim­iz, sarılamadı­ğımız son Anneler Günü’müz olsun. Ben hiçbir tedirginli­k hissetmede­n anneme ve çocuklarım­a sarılmayı çok özledim. Bu süreçte çocuklarım­ızın bize ihtiyacı var ama şu an ülkenin de bize ihtiyacı var.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye