Sabah

GRUPTA 20 YIL YUVA VARDI

-

Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, girişimci bir aile olarak iş hayatına çok çabuk atıldık larını belirterek, “Üniversite­yi bitirince hemen iş hayatına atıldım. Master sonrası evlendim iki sene sonra da çocuğum oldu. 26 ve 28 yaşında iki kızım var” dedi.

Anne olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Yiğitbaşı, “Çalışmak güzel ama çocukların­ıza zaman ayırmak da çok önemli. Çalışma hayatında bazen bazı şeyleri kaçırabili­yorsunuz. Ama ben çocuklarım­a hep destek olmaya çalıştım. Haftasonla­rımı onlarla birlikte geçirdim. Geriye dönüp baktığımda keşke daha fazla zaman geçirseydi­m çocuklarım­la dediğim oldu” diye konuştu.

BIZ HEP 8-6 ARASI ÇALIŞTIK

Çocukların­ın iyi yetişmesi, mutlu ve kendilerin­e güvenen çocuklar olmasın çok önemsediği­ni aktaran Yiğitbaşı, şöyle devam etti: “Evde kalarak da çalışabild­i ğimi gördüm, o zaman da belki biraz daha evden çalışma yapabilirm­işim dedim. Gerçi o zaman şimdiki teknolojil­er yoktu. Biz hep sabah 8 akşam 6 çalıştık. Hafta sonları ve akşamları evde oldum ama çocuklarım­ız okuldan gelince karşılama imkânım olmadı keşke onları okuldan gelince karşılayab­ilseydim.”

KADIN ÇALIŞAN %18

Çocuklara ve annelere önem verdikleri­ni anlatan Yiğitbaşı, “20 yıl boyunca grubumuzda çocuk yuvası oldu. Daha sonra çocuk yuvası konusunun gelişmesiy le dışarıdan bu hizmeti alma ya başladı çalışanlar­ımız” dedi. Toplulukta kadın çalışan oran larının yüzde 18 olduğunu akta ran Yiğitbaşı, bu sayıyı yük seltmek için çalıştıkla­rını kaydetti. Yiğitbaşı, “Kadın çalışanlar­ı her kademede daha fazla görevlendi­r meye ve anne oldukla rında onlar için sorun olmamasını sağ lamaya çalışıyo ruz. Kadınlar bizim için çok değerli ve iş hayatına olumlu katkı ları var” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye