Sabah

Hacire Anneler için...

-

Söylemek dile kolay; 617 gündür evlat nöbetinde tam 226 anne. Terör örgütü PKK’nın kandırdığı, kaçırdığı, alıkoyduğu evlatların­ı geri almak isteyen annelerin, örgütün insan kaynakları gibi davranan HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlayan nöbeti, İzmir, Muş, Van gibi pek çok ilde ve Berlin’de de devam ediyor. Her geçen gün artan anne nöbeti; bugüne kadar tam 25 çocuğun evine, anasına kavuşmasın­ı sağladı. Devletin, güvenlik güçlerinin bugüne kadar sürdürdüğü başarılı operasyonl­ar ve doğru politikala­rla artık yurt içinde hareket edemez hale gelen terör örgütü, annelerin nöbetiyle iyice köşeye sıkıştı. Evladını PKK’nın bombalı saldırısın­da kaybeden AK Parti Diyarbakır 0illetveki­li Oya (ronat, nere den nereye gelindiğin­i çok güzel anlatmış: “2008’den bu yana her 3 Ocak’ta çocuklarım­ızı anmak için yaptığımız törene eskiden anneler gelemezdi. Gerekçeler­i de son derece insaniydi; ‘Benim başka çocuklarım da var’ Çocuğu dağda olan anne, şehirde rehinedir. Konuşursa, dağdaki çocuğuna ya da şehirde çocuğu varsa başlarına bir şey gelir diye korkarlard­ı. Ama artık İHA’larımız, SİHA’larımız sayesinde ve devletimiz sayesinde çok şükür Güneydoğu’da terör bitti ve anneler seslerini çıkarmaya, çocukların­a kavuşmaya başladılar.”

Her birisinin ismi, yaşı, gerekçesi ayrı ama hepsi birer evlat ve anneleri; sadece evlatların­ı istiyor. Onları bir araya getiren, anne olmanın gücü. Ve bu güç karşısında hiç bir güç, hiçbir kötülük ve hiçbir terör örgütü duramaz. En başından bu yana Diyarbakır Annelerini­n yanında olan, onlara güç ve moral veren Başkan Erdoğan ve eşi Emine Hanım, Anneler Günü’nden bir gün önce onlarla iftarda buluştu. Bu anlamlı buluşmaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da eşlik etti. Annelerin kararlılığ­ına vurgu yapan Başkan Erdoğan’ın; §Kandil’i çökertip PKK’ya zindan edeceğiz” sözünde referans aldığı, güç aldığı yer de annelerin o koskocaman yüreği idi.

Analar daha fazla hasret kalmasın diye...

Anneler Günü’nde şehit anneleri başta olmak üzere bir kez daha fedakar tüm anneleri sevgiyle ve hürmetle andık. Şehit ve gazi anneleri kadar; bir yılı aşkın süredir bizlerin sağlığı için fedakarca çalışan sağlık görevlisi annelere de minnettarı­z. Gece gündüz, virüs- hastalık demeden görevlerin­in başında olan doktor, hemşire, hastabakıc­ı ve tüm sağlık çalışanı kadınlar, anne olsun-olmasın bizler için sevdikleri­nden uzak hatta, onlara hasret kaldılar. Bir yıldır oğluna-kızına sarılamaya­n sağlık görevlisi anneler, yakınların­ı kaybettiği halde onunla vedalaşama­yan sağlık görevlisi evlatlar; hepsi ama hepsi bu anneler gününde biraz daha kıymetini bildiğimiz canlarımız onlar. Dünden daha fazla kendimiz için, sevdikleri­miz için ve onlar için maske-mesafe-hijyene dikkat...

 ??  ?? ŞEBNEM
%8RSA/I
sebnem.bursali@sabaK.com.tr
ŞEBNEM %8RSA/I sebnem.bursali@sabaK.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye