Sabah

21.Yüzyılın Selahattin’i ve Kudüs

-

Kardeşleri­mizi vurdular. Yine bir Ramazan günü vurdular. İsrail barbarlığı­nın Müslümanla­r ara sında birlikteli­ğin en zirvede olduğu Ramazan ayını ve Kadir gecesi öncesini seçmesi elbette tesadüf değildi. Nitekim tüm uğraşları geri tepti, ertesi gece 90 bin kişi birlikte Aksa’da namaza durdu. İsrail’e, ‘kıyam’ın ne olduğunu öğrete cek bir kıyamın yaklaştığı­nı şahsen hissediyor­um ve dua ediyorum ki bu gözler hayat tayken şahit olsun ve bir par çası olsun.

Türkiye, Ürdün ve Katar ile birlikte İsrail’i resmi olarak kınayan ilk ülke oldu. Ne var ki birileri anında “Kınama yetersiz; daha fazlasını yapmalıyız” diye kendini ortaya attı. İş başa düşünce ilk topuklayac­ak bu güruh, sanki İsrail sorunu AK Parti döneminde çıkmış gibi kendi ülkelerini kınama yarışına girdiler. Bildikleri­m sırayla şöyle:

İsrail’le uzun süredir diplo matik bir ilişkimiz yok. Bunun en büyük sebebi ise Hamas yet kililerini koruyup kollayan tek ülke olmamız. Malumunuz Katar dahil hiçbir Arap ülkesinde barınama yıp ülkemize sığınmışla­rdı.

Yine İsrail’in başını çektiği Mısır dar besi sonrası, Mısır’dan kaçan muhalifle rin de büyük oranda sığındığı tek ülke yiz.

Nerdeyse tüm Arap ülkeleri bugün İsrail ile anlaşma imzalama sırasına girmişken, Erdoğan’ın “One minute” çıkışından Birleşmiş Milletler çatısı altında “İsrail’in sınırları neresidir?” diye sormasına değin Kudüs aşkını kimseye kanıtlamas­ı gereken bir lider olmadığını da biliyorum.

Bildiğim başka bir şey daha var. Sosyal medyada birkaç poz ve slogan la sizi kandırıyor­lar. Hem de fena kan dırıyorlar:

Evlerinde bir vakit namazına imamlık etmektense, duvar diplerinde gıybet etmeyi seçen adamlara fazla kıymet vermeyiniz.

Suudi Arabistan fonlu Independen­t’ta, Siyonist dostu Prens MbS’den dolarla maaş almayı bilip bize mücahidlik taslayanla­ra fazla kıymet vermeyiniz.

Çok güzel “Bi’r-ruh, bi’ddem, nefdik ya Aksa” diye haykırıp, herhangi bir belediyede­n alacağı aksasa davaya sövmeye başlayanla­ra fazla kıymet vermeyiniz.

Size afili cümlelerle adaletten şaşmamayı öğütleyip, başkaları na iftira atmakta önü çekenlere fazla kıymet vermeyiniz.

Kitabın ortasından yazayım: Bu yukarıda anlattığım İslâmcı görünümlü fitnebaz tayfası, 7 Haziran öncesi Erdoğan’ı bırakıp, Davutoğlu’na yanlayan men faatperest­lerdir.

Ben 7 Haziran sonrası nı unutmadım. Batı med yasındaki yayınlar içinde,

“21. yüzyılın Selahattin Eyyübi’si son durakta durduruldu” manşetini ve iskelesind­e Erdoğan’ın durduğu, üzerinde Mavi Marmara yazan geminin karaya vurduğunu gösteren karikatürü de unutmadım.

O yüzden bugün, “21. yüzyılın Selahatin”ine karşı onu devirmek isteyen İslâm düşmanları­yla işbirliği yapıp, aynı anda Filistin duyarı kasmayınız. Yemezler!

 ??  ??
 ??  ?? HİLÂL
KLODO NDSODQ#VDEDK FRP WU
HİLÂL KLODO NDSODQ#VDEDK FRP WU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye