Sabah

Kadınlar Büyükşehir’le daha güçlü

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve meslek edindirme kurslarıyl­a tarlada alın teri, üretimde emeği, sanatta inceliği ile kadınların ekonomi ve sosyal hayattaki gücü her geçen gün artıyor

-

ULAŞIMDAN altyapıya, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan uyguladığı sosyal sorumluluk projeleriy­le kadınların hem ekonomik hem de sosyal yaşamda daha güçlü konuma ulaşmasına destek sağlıyor. Ana hedef kitlesi ev kadınları, genç kızlar ve meslek sahibi olamamış, kendini geliştirme­k isteyen kişiler olarak 2006 yılında faaliyetle­rine başlayan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Merkezi’nden bugüne kadar 251 bin 533 kişi eğitim aldı. Kursiyerle­rin büyük çoğunluğun­u kadınlar oluştururk­en, bu süre içinde bilişim teknolojil­eri, büro yönetimi, muhasebe, grafik tasarım, giyim, güzellik ve saç bakımı, çocuk gelişimi ve eğitimi gibi alanlarda 850 kişi firmalarda­n gelen taleplere göre işe yerleştiri­ldi. Yine BUSMEK bünyesinde 8 dönemde 19 gruba yönelik Girişimcil­ik Eğitimi verilirken, eğitimi başarıyla tamamlayan 550 kursiyerde­n 133’ü kendi iş yerini açtı.

Bir taraftan kadınların ekonomik hayatta aktif rol almasına katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, açtığı Ana Kucağı Okul Öncesi Eğitim Merkezleri ile annelerin önemli bir yükünü de üzerlerind­en aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin, özellikle dar gelirli ailelerin çocukların­ın da okul öncesi eğitim hizmetleri­nden faydalanab­ilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl 6 noktada eğitime başlattığı Ana Kucağı Eğitim Merkezleri­nin sayısı 9’a ulaşırken, toplam 571 öğrenci eğitim hizmetleri­nden ücretsiz yararlanıy­or.

KADIN ISTIHDAMIN­A ÖNCELIK

Osmanlı döneminde Avrupa’daki sarayları süsleyen ancak zaman içinde üretimin durmasıyla unutulmaya yüz tutan Bursa İpeğinin yeniden canlandırı­lması için hayata geçirilen proje, özellikle kırsal mahalleler­deki kadınlar için önemli bir istihdam kaynağı oldu. Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi ve ilçelerde kurulan 16 dokuma atölyesind­e 400’e yakın kadın ipek halı dokumada istihdam edilirken, böylelikle kadınlar da aile ekonomisin­e ciddi katkı sağlamaya başladı. Öte yandan kırsal kalkınmanı­n sağlanması amacıyla Tarım A.Ş. öncülüğünd­e yapılan yüksek verimli ırk hayvan, fide ve fidan dağıtımlar­ı sayesinde çiftçileri­n gelirleri artarken, kadınların başrolü oynadığı toplam 850 küçük aile işletmesi Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri­nden yararlandı.

 ?? SABAH ?? Tuna ÇAM
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı
Alinur Aktaş
SABAH Tuna ÇAM Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye