Sabah

İSRAİL TERÖRÜ DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE SÜRÜYOR

-

Dünyanın gözü önünde Filistinli­lere yönelik zulmüne devam eden İsrail, sabah namazı sonrası Mescid-i Aksa’dan çıkan cemaate yine plastik mermi ve ses bombaları ile saldırdı.

Sivillerin göz ve yüzlerine hedef alarak nişan alan işgalci askerler biri 1 yaşında bebek 90 kişiyi yaraladı

İsrail polisi, dünyanın gözü önünde Ramazan ayı boyunca Filistinli­lere yönelik zulmüne devam ediyor. Önceki akşam Doğu Kudüs’te ibadet eden Filistinli­lere saldıran ve 205 kişiyi yaralayan İsrail güçleri dün de sabah namazı sonrası Mescid-i Aksa’dan çıkan cemaate yine insanlık dışı muamele etti.

Haremi-i Şerif’teki sabah namazının ardından yüzlerce kişi, Kıble Mescidi ile Kubbetüs Sahra arasında toplanarak Filistin ve Hamas bayrakları açtı. “Canımız kanımız feda olsun sana ey Aksa” ve “Hepimiz Şeyh Cerrah’ız”

(İsrail’n Filistinli­leri evlerinden çıkarmak istediği mahallenin adı) şeklinde sloganlar atan yüzlerce kişi, daha onra Aksa’nın Aslanlı Kapı ve Hutta Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti.

HASTALARA BİLE ZULÜM

Dışarıda bekleyen İsrail polisi, Mescid-i Aksa’dan çıkan cemaate plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale etti. Filistinli gençler ise polise taş ve şişe atarak karşılık verdi. Filistin Kızılayı, saldırıda 10 Filistinli­nin plastik mermiyle yaralandığ­ını ve polisin Aslanlı Kapı’yı kısa bir süre giriş çıkışlara kapatması nedeniyle bazı yaralıları­n hastaneye naklinin geciktiğin­i kaydetti. Yaralılard­an birinin ağzına plastik mermi isabet ettiği ve çenesinin yarıldığı belirtildi. İsrail polisi bazı Filistinli gençleri de gözaltına aldı. Kudüs ve çevresinde İsrail polisinin saldırılar­ında ise yaralananl­arın sayısının 90’a yükseldiği kaydedildi. Toplamda sayısı yüze ulaşan yaralananl­ar arasında bir yaşında bebek ve çocuklar da var.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye