Sabah

HAMİLE KALDI DİYE PROJE BİTİREN VAR

-

İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, anneli ğin dünyanın en önemli mesleği oldu ğunu söyledi. Bulut, “Bir çocuğun şekillenme­si hepimizi çok zorladı. Genç kızlıktan evlilik hayatına geçi yorsunuz buna adapte olmadan anne rolüne bürünüyors­unuz. Bir taraftan da iş hayatında başarılı olmanız gerekiyor” dedi.

Çocukların­ın özgüven li ve sevgi içinde büyü mesi için elinden gele ni yaptığını aktaran Bulut, “Anneanne oldum torun sahibiyim. Annelik nasıl bir duygu dedim kızıma anne çok büyük bir endişe dedi. En büyük sevgi mut luluk endişe her şeyi için de barındırıy­or. Bu duy guları hisseden insan dünyaya nasıl kötülük aşılayabil­ir? Dünya yöne timlerinde annelerin yer alması dünyayı daha da güzelleşti­recek” diye konuştu.

HER ZAMAN ÖNCELIK OLDU

Çocukların­a dair anılarını da pay laşan Bulut, “Çok protokol ağırlık lı bir yerdeyiz. Kızımı anneme ve tey zeme bırakmak zorunda kaldım ben bırakınca hiç susmamış. Büyük kızım 89 doğumlu. İşim bitip geldiğimde tey zem bana ‘Kızım hiçbir şey bu çocu ğun ağlamasınd­an daha değerli değil’ dedi. O sözler benim kulağıma küpe oldu. Çocuklarım her zaman önceliğim oldu” diye konuştu. Her çalışan kadı nın şanslı olmadığını söyleyen Bulut, “Çok zorlu süreçler yaşayan kadınlar var. O nedenle TİKAD’ı kurduk. Onların şartlarını düzeltmek için çok çaba sarf ettik. Hamile olduğu için proje yarım kalıyor diye işine son verilen birçok kadın var. Kadınlarda bu eşitsizlik­le ri göz önünde bulundurul­arak bizler gibi kadınların bu konuda çalışmalar yapması gerekiyor. Biz kadın patronlar olarak bunu idare ediyoruz ama patron kadın sayısı çok az” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye