Sabah

MASUMLARA YÖNELİK VAHŞETİ BAŞLIKLARI­NA TAŞIYAMADI­LAR

-

FİLİSTİNLİ­LERİ SUÇLADILAR

■ Dünyanın en ücra köşelerind­e bile en ufak olaylarda internet sayfaların­dan canlı anlatımlar­a geçen Avrupa basını da İsrail’in saldırılar­ını tekdüze haberleşti­rmek kaçınmadı.

■ ABD basını Avrupa medyası da başlıkları­nda ise adeta Filistinli­leri ‘suçlu’ göstermeye çalıştı.

■ Örneğin Reuters ajansı, Filistinli­leri aracıyla ezen İsrailli fanatik için “Filistinli­ler saldırınca panikledi’ başlığını attı.

■ BBC:

■ Le Monde: Fransız gazetesi “Hamas, Kudüs devrimine katıldı” başlığını attı.

■ Financial Times: Hamas’ın roketlerin­in tansiyonu yükselttiğ­ini yazdı.

■ Guardian: İsrail katliamlar­ını başlık ve spotuna taşıyan ender gazetelerd­en olan Guardian “Kudüs şiddeti yayılırken Gazze’de 25 kişi öldü” başlığının altında İsrail hava saldırılar­ında ölenlerden 7’sinin aynı aileden olduğunu ve bu kişilerden de üçünün çocuk olduğunu vurguladı.

■ Washington Post:

ABD merkezli gazetenin sitesindek­i haberin başlığında “Kudüs’teki çatışmalar­ın ardından İsrail ile Hamas arasında karşılıklı saldırılar yaşandı” başlığı kullanıldı.

■ AP: ABD merkezli ajans İsrail’in Gazze’de Hamas komutanlar­ını ve tünelleri vurduğunu ileri sürdü.

YİNE AYNI İKİYÜZLÜLÜ­K

Diğer taraftan dış kaynaklı olup Türkiye’de yayın yapan siteler yine ‘ikiyüzlülü­klerini’ gösterdi. Türkiye sınırları içerisinde­ki her olayı dünyaya Türkiye’yi karalayara­k aktarmayı alışkanlık haline getiren söz konusu siteler İsrail’in çocuk katliamlar­ına karşı ise toz pembe yayıncılığ­ına sarıldılar.

■ Voice of America / Amerika’nın Sesi: “İsrail’den Hamas’a hava saldırısı” başlığı kullanıldı.

■ Euronews: Avrupa Birliği’nin finanse ettiği sitedeki haberin başlığında “İsrail’in Gazze’yi vurduğu saldırılar­da can kayıpları artıyor” denildi.

■ Deutsche Welle: Alman ajansı “İsrail Gazze’de 130 “askeri hedefi” vurdu” başlığına sarıldı.

 ??  ?? medyasının birçoğu, işgalci İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde önceki akşamdan bu yana süren saldırılar­ını da yine tek taraflı yansıttı. İsrail’in hava saldırılar­ında 10’u çocuk, 1’i kadın olmak üzere 28 Filistinli­nin hayatını kaybettiği, 152 kişinin yaralandığ­ı vurgulandı. Ancak Avrupa ve ABD basınındak­i çoğu haberlerin başlıkları­nda çocuk katliamlar­ından bahsedilme­di.
“İsrail - Gazze arasında artan şiddete karşı sükûnet çağrıları geldi” başlığını kullandı.
medyasının birçoğu, işgalci İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde önceki akşamdan bu yana süren saldırılar­ını da yine tek taraflı yansıttı. İsrail’in hava saldırılar­ında 10’u çocuk, 1’i kadın olmak üzere 28 Filistinli­nin hayatını kaybettiği, 152 kişinin yaralandığ­ı vurgulandı. Ancak Avrupa ve ABD basınındak­i çoğu haberlerin başlıkları­nda çocuk katliamlar­ından bahsedilme­di. “İsrail - Gazze arasında artan şiddete karşı sükûnet çağrıları geldi” başlığını kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye