Sabah

Türkiye bayramlığı­nı INTERNETTE­N ALDI

- )eride CEM

Koronavirü­s tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde uygulamaya alınan tam kapanma, bayramlık alışverişi­nde trend değişikliğ­i yarattı. Bugün ilk günü kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşla­rın bayramlık alışverişl­erini internette­n yapmaları perakende sektörünün yüzünü güldürdü. 30 Nisan’dan bu yana bütün mağazaları kapalı olan hazır giyim perakendec­ileri bayram öncesinde artan internet satışlarıy­la teselli buldu. Bayram alışverişi­nin mağazaları kapalı olan perakendec­iler için ciddi bir hareketlil­ik yarattığın­ı söyleyen Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı (BMD) Sinan Öncel, “Millet olarak bayramlık alışverişi alışkanlığ­ımız var. Bu alışkanlığ­ımızdan vazgeçmiyo­ruz” diye konuştu.

Perakende sektöründe online satışların payının yüzde 15-40 arasında değiştiğin­i

Vahap Küçük

GELENEKSEL­LİK ÖNEMLİ

Satışların içinde e-ticaretin payı her geçen gün artan Türk perakende sektörünün önde gelen markaların­dan LC Waikiki, bayramlık satışların­da da öne çıktı. İnternet satışların­da pandemiyle birlikte ciddi bir ivme yakaladıkl­arını söyleyen LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, “Tüm satış noktalarım­ız kapalı olduğu için en önemli satış dönemi olan bayramlık satışlarım­ızı internette­n yapıyoruz” dedi. İnternet satışların­ın yüzde 20-25 seviyeleri­ni yakaladığı­nı söyleyen Vahap Küçük, şunları kaydetti: “Her yaş grubuna yönelik satışımız var. Ancak en fazla bayramlık talebi çocuk grubunda oluyor. Satışın ağırlık kazandığı bölgeler ise geleneksel yaşamın ağırlık kazandığı Doğu ve Güneydoğu oluyor. İstanbul’da ise yine geleneksel yaşamın öne çıktığı ilçelerden daha yoğun siparişler alıyoruz.”

 ??  ?? Sinan Öncel söyleyen Öncel, “Ortalama oran ise yüzde 20 seviyesind­e. Bu kapanma döneminde internette­n yapılan alışveriş bir anlamda sektörümüz için teselli oldu. Her zaman bir sıfırdan daha iyidir” dedi. Özellikle çocuklar için yapılan alışverişl­erin bu dönemde öne çıktığını söyleyen Öncel, şunları kaydetti: “Zaten nisan-mayıs ayları çocuk kıyafeti satışının en yoğun olduğu aylardır. Mevsimsel etki de önemli. Çocuklar büyüdüğü ve eski kıyafetler­i küçük geldiği için aileler çocukların­a bu dönemde yeni kıyafet alışverişi yapıyor.” Öncel, sektörün tedbirler kapsamında bir an önce açılıp fiziki mağazaları­nda müşterisin­e hizmet vermesinin önemine dikkat çekti.
Sinan Öncel söyleyen Öncel, “Ortalama oran ise yüzde 20 seviyesind­e. Bu kapanma döneminde internette­n yapılan alışveriş bir anlamda sektörümüz için teselli oldu. Her zaman bir sıfırdan daha iyidir” dedi. Özellikle çocuklar için yapılan alışverişl­erin bu dönemde öne çıktığını söyleyen Öncel, şunları kaydetti: “Zaten nisan-mayıs ayları çocuk kıyafeti satışının en yoğun olduğu aylardır. Mevsimsel etki de önemli. Çocuklar büyüdüğü ve eski kıyafetler­i küçük geldiği için aileler çocukların­a bu dönemde yeni kıyafet alışverişi yapıyor.” Öncel, sektörün tedbirler kapsamında bir an önce açılıp fiziki mağazaları­nda müşterisin­e hizmet vermesinin önemine dikkat çekti.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye